Grupul Mahindra pregătește investiții la divizia Pininfarina: indienii vor să se extindă pe piața mașinilor electrice din Europa

de Paul Cosma
Sambata, 08.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Indienii de la Mahindra vor anunța în curând un plan de investiții pentru divizia Automobili Pininfarina, prin care vor să devină un jucător-cheie pe piața mașinilor electrice din Europa, potrivit declarațiilor făcute de șeful grupului.

Achiziționați la finalul anului 2018 de compania indiană Mahindra, italienii de la Pininfarina au prezentat anul trecut la Geneva primul lor model de serie: un hypercar electric de 1900 de cai putere care fi livrat clienților începând cu 2020.

Primele exemplare ale hypercar-ului Battista vor ajunge la clienți în acest an, în ciuda problemelor legate de criza COVID-19, după cum a confirmat recent CEO-ul companiei. Per Svantesson a spus că obiectivul său este să livreze mașini cu “design uimitor și tehnologie revoluționară.”

Ambițiile Pininfarina vor avea sprijin financiar din partea Mahindra, după ce șeful grupului a anunțat că un plan de investiții va fi prezentat în curând.

Scopul Mahindra este ca, prin divizia Pininfarina, să devină un jucător-cheie pe piața mașinilor electrice din Europa. După prezentarea planului de investiții, Mahindra va decide modalitatea de strângere a fondurilor necesare, cooptarea unui partener/ investitor fiind o posibilitate.

Automobili Pininfarina lucrează la proiectul unui SUV electric și susține că noul model va fi lansat în 2022.

Viitorul SUV va dezvolta 1.000 de cai putere, iar autonomia este estimată la 600 de kilometri, potrivit unor informații neoficiale.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru