Germania va oferi un miliard de euro pentru 3 alianțe care să producă baterii pentru mașini electrice: nemții vor să să reducă dependența față de furnizorii asiatici

de Paul Cosma
Miercuri, 19.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Germania va oferi o finanțare de un miliard de euro pentru producția de baterii pentru mașini electrice, astfel încât producătorii auto din Europa să-și reducă dependența față de furnizorii asiatici. Finanțarea va ajunge la 3 consorții care vor fi alese în perioada umătoare. Companii precum Volkswagen și BMW au cerut până acum finanțare de la statul german pentru investiții în producția de baterii pentru electrice.

În urmă cu o lună, Franța și Germania decideau să lucreze împreună pentru dezvoltarea și producția de baterii pentru mașinile electrice, astfel încât Europa să rămână competitivă la acest capitol, iar producătorii să își reducă dependența față de furnizorii asiatici. Alianța va cuprinde inițial grupul PSA, Opel și producătorul de baterii Saft.

În următorii 4 ani, Franța și Germania vor avea fiecare câte o fabrică de baterii pentru mașini electrice, investiția totală fiind estimată la 5-6 miliarde de euro.

Guvernul german a transmis că va acorda o finanțare de un miliard de euro în vederea producției de baterii pentru mașini electrice unui număr de 3 consorții care vor fi alese în perioada următoare. Ministrul Economiei din Germania, Peter Altmaier, a spus că va depune toate actele necesare la Comisia Europeană după ce procesul de selecție va fi finalizat. Comisia a promis că va sprijini această inițiativă în anumite condiții.

Oficialul german a refuzat să menționeze ce companii sunt favorite să primească acea finanțare.

Mai mult de 30 de companii, printre care Volkswagen, BMW sau Varta, au cerut până acum finanțare de la statul german pentru investiții în producția de baterii pentru electrice.

Via Automotive News

Comentarii (2)

  • Vaaaai!!!! .. Nuuuu!!! Cum se poate????? Ajutoare de stat in UE???? Dar nu e conform principiilor UE...
    Aaaa, stai ca principiile se aplica doar fraierilor. Desteptii isi vad de interesele lor si incalca orice regula vor dar stau cu ochii si gura pe astia micii sa fie "cuminti".
    Mi-e scarba de ipocrizie.
    Altfel, decizia are menirea ca germania sa fie in continuare principalul beneficiar si promotor al electrificarii auto in Europa... Daca, cat si cand va avea loc.
    Pe de alta parte nu cred ca stateau marile companii germane intr-un miliard s-o puna de-o ferma de baterii. Dar in dulcele stil corporatist, nici un beneficiu nu e de neglijat indiferent de purcoiul de bani pe care stai..
    5 2
  • inexorabil
    M-am (răs)convins…Corporatocraţia cu năravuri socialiste înseamnă orice, numai a reuşi exclusiv şi continuu prin propriile forţe nu…

    #UEdeDreapta :D
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru