Germania a devenit cea mai mare piață europeană pentru mașini electrice: nemții au înmatriculat peste 57.000 de unități în 2019

de Paul Cosma
Marti, 10.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Germania a detronat Norvegia și a devenit cea mai mare piață europeană pentru mașini electrice în 2019. De la începutul anului și până la sfârșitul lui noiembrie, nemții au înmatriculat 57.533 de vehicule electrice noi, în comparație cu cele 56.893 de exemplare ale norvegienilor.

Norvegia, liderul tradițional al pieței mașinilor electrice din Europa, a cedat supremația în favoarea Germaniei, conform datelor disponibile pentru primele 11 luni din 2019.

Din ianuarie și până în noiembrie, nemții au înmatriculat 57.533 de electrice noi, față de cele 56.893 de exemplare înregistrate de norvegieni.

Din 2010 și până în 2019, nordicii au dominat vânzările de mașini electrice la nivel european, obiectivul lor fiind să nu mai aibă nicio maşină cu motor termic la vânzare în showroom-uri în 2025.

În ciuda stimulentelor oferite pentru achiziția mașinilor electrice, Norvegia nu poate să țină pasul cu Germania, a cărei populație este de peste 15 ori mai mare.

În plus, industria auto germană promite că va oferi 150 de modele electrice până în 2023, iar investițiile vor fi de circa 50 de miliarde de euro, conform datelor asociației VDA.

Via Automotive News

Comentarii (1)

  • Marian
    Pe bune ?
    Parca astia cu electricele erau niste prosti si spalati pe creier pana acum :)
    Desigur era vorba despre norvegieni, olandezi...
    Hopa ca a venit si vremea sa fie spalati pe creier si mai marii inventatori ai motoarele termice si aia de alimenteaza Romania cu masini in proportie de 90% :)
    Desigur ei vor continua sa sustina ca dieselul e pe val, ca unii mai inteligenti ca ei sa le cumpere jafurile si sa le curete tara de imputenii :)
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru