Franța anunță măsuri de sprijin pentru sectorul auto: planul va fi prezentat în cel mult 15 zile

de Paul Cosma
Luni, 18.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Franța a anunțat că va prezenta un plan cu măsuri de sprijin pentru industria auto în cel mult 15 zile, potrivit declarațiilor ministrului de Finanțe, Bruno Le Maire. Francezii lucrează deja la un împrumut de 5 miliarde de euro pentru Renault.

Franța a fost prima piață majoră din Europa care a anunțat datele despre înmatriculări pentru luna martie, în contextul în care piața auto s-a prăbușit din cauza pandemiei de coronavirus.

Înmatriculările de mașini noi au scăzut în Franța cu 72% în martie comparativ cu perioada similară a anului trecut, după ce showroom-urile au fost închise la jumătatea lunii din cauza pandemiei.

O lună mai târziu, francezii au înmatriculat doar 21.000 de mașini noi, în scădere cu 89% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

În aprilie, cei doi mari constructori francezi, Grupul PSA Peugeot-Citroen și Grupul Renault, au raportat o scădere medie de 84%, în timp ce toți constructorii străini au înregistrat scăderi individuale de peste 90%.

În acest context nefast, Guvernul vrea să sprijine industria auto cu un plan de măsuri ce va fi prezentat în următoarele 15 zile. Anunțul a fost făcut de ministrul de Finanțe, Bruno Le Maire.

Francezii lucrează deja la un împrumut garantat de stat către Renault, a cărui valoare se ridică la 5 miliarde de euro.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru