Formula 1 va renunța la ceremonia tradițională de pe podium în sezonul 2020: "Nu vor exista trofee, dar pregătim o ceremonie pentru TV"

de Daniel Popescu, Foto: Red Bull Content Pool
Luni, 15.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Formula 1 a anunțat că va renunța la ceremonia tradițională de pe podium în sezonul 2020 ca urmare a regulilor de distanțare socială, însă pregătește o alternativă pentru transmisiunile TV.

Formula 1 analizează în prezent modul în care regulile de distanțare socială vor avea un efect asupra diverselor evenimente adiacente curselor din acest an.

Ross Brawn, directorul de motorsport al Formulei 1, a confirmat că tradiționala ceremonie de prezentare a trofeului și "bătaia" cu șampanie pe podiumul de premiere nu vor avea loc.

"Procedura podiumului nu poate avea loc, dar analizăm să facem ceva pe grila de start după cursă. O opțiune este să aliniem monoposturile pe grilă, iar piloții să stea în fața monoposturilor. Nu putem prezenta trofee, pentru că nimeni nu poate sta în proximitate pentru a prezenta un trofeu, dar avem planuri și proceduri și analizăm cum putem prezenta asta la TV", a precizat Brawn pentru site-ul oficial al Formulei 1.

De asemenea, Formula 1 va renunța și la tradiționala paradă premergătoare curselor. În schimb, piloții vor acorda interviuri înainte de cursă din fața propriilor garaje.

"Parada piloților nu va avea loc, întrucât nu putem pune 20 de piloți într-un camion în jurul circuitului.

În schimb, vom avea interviuri cu fiecare dintre ei în fața garajului. Există multe moduri în care putem interacționa fără să compromitem sănătatea și siguranța", a adăugat Brawn.

Via Formula 1

Comentarii (12)

  • F1 a devenit cea mai plictisitoare,naspa,corupta competitie
    18 10
  • Costel
    s-o urcat pe podiumul de premiere anu' trecut in Brazilia taman unu' fara pic de nerusinare care, rasfatat de reactiile pe cat de comatoase pe atat de perene ale FIA atunci cand vine vorba de Brackley,
    nu merita sa se afle nicimacar in proximitatea podiumului de premiere dupa mostra clasica de "gentlemen driver" oferita lui Albon, acu' daca hamilton considera ca acest neajuns reprezinta vreun mare bai pentru el si Benz din cauza categoricei stirbiri mediatice imi fac datoria sa-l pun in garda cu doua saptamani inainte de debutul F1 si sa-i transmit franc:

    gagatule, acesta-i ultimu' lucru pentru care sa-ti faci griji !
    14 12
  • netam-nissan
    tare mi-e ca f1 va renunta la f1.
    18 5
  • Voi aloca in continuare timp pentru acest sport, doar ca sa urmaresc rezultatele lui Leclerc, de data asta fara piedici din partea lui Vettel.
    13 8
  • Jalnic...
    8 4
  • Formol 1
    Fără podium și trofee, Formula 1 va deveni formula jalnică. Și tristă. Și (mai) plictisitoare. Și degeaba.
    5 5
  • danbiciclar
    urmăresc de zeci de ani F1 , din păcate astăzi trebuie să fim realiști, epoca perimatelor motoare cu combustie internă se apropie cu pași rapizi de final, este adevărat că prezent nici echivalentul electric nu prea are „sare și piper” , cred că există încă diverse interese care mențin cu orice chip încă în viață plictisitorul F1.
    2 9
  • bye bye
    Cui nu-i place sa se uite la darts. F1 e acolo unde trebuie. De obicei carcotasii sunt fanii vreunui pilot esuat. Cica nu e esuat esuatul lor, cica e de vina F1.
    7 8
  • Costel
    WARNING!

    Andy Cowell-AMG tras pe linie moarta de Benz!

    problemele la Brixworth is multe si majore!
    8 5
  • The Dot
    Pandemia nu a schimbat nimic.....aceleasi comentarii retardate.
    8 8
  • @Costel

    Andy Cowell din ianuarie a anuntat ca vrea sa plece. In niciun caz nu e tras pe linie moarta. Ori baietii din timp se reorganizeaza pt bugetele capitalizate ori Mercedes isi pregateste iesirea din circuit. Sunt curios sa vad ce va urma

    PS: Ce o sa te faci tu fara Vettel? Un an sigur il va sta ... rezisti ?
    2 1
  • Costel
    @Tu,

    extrem de pertinente si oportune precizarile tale da' parca nu-s intru-totu' convins, asta dupa smogu' posterior in testele "infumurate" ale W11 de la Montmelo, ca tot ce si-or targetat in iarna cei de la Brixworth chiar or reusit sa si aduca pe monopostul 2020,
    cat despre sebastian vettel, tot consumatoru' cult, avizat, lucid care musai ca aseaza pizma-n plan secund trebuie sa conchida numa' astfel:

    F1 are nevoie mai mult de sebastian si in 2021 decat sebastian de F1!
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru