Formula 1 caută alternative pentru sezonul 2020: cursele amânate ar putea fi reprogramate în luna august

de Daniel Popescu, Foto: Mercedes-Benz
Miercuri, 18.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sezonul 2020 al Formulei 1 ar putea avea până la 18 curse, iar unele curse amânate ar putea fi reprogramate în pauza tradițională din luna august, potrivit directorului Ross Brawn.

Primele patru curse ale sezonului 2020 al Formulei 1 au fost amânate sau anulate din cauza pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2, iar directorul Ross Brawn încearcă deja să găsească soluții pentru salvarea campionatului.

Una dintre opțiuni este eliminarea pauzei de vară din luna august, când există trei weekenduri disponibile.

"Cred că dacă am elimina pauza din august am avea câteva weekenduri în care putem avea curse. Cred că putem construi un calendar decent pentru restul anului", a declarat el pentru postul de televiziune SkySports.

O astfel de aglomerare de curse ar genera însă probleme pentru angajații echipelor, motiv pentru care o opțiune de avarie este eliminarea zilei de vineri din cadrul Marilor Premii.

"Am vorbit despre varianta unor weekenduri de cursă de două zile. Prin urmare, putem avea triple (n.r - trei curse într-un interval de 14 zile), asta ar putea fi o opțiune", a adăugat Brawn.

În acest context, Brawn anticipează că sezonul ar putea avea în cele din urmă până la 18 curse, comparativ cu cele 22 programate inițial.

"Sunt destul de optimist că putem avea un campionat cu 17-18 curse sau chiar mai multe.

Le putem integra în calendar, dar totul depinde de când începe sezonul", a mai precizat el.

După anulările primelor patru curse, sezonul ar trebui să înceapă în 3 mai cu Marele Premiu al Olandei, însă există deja temeri că cele trei curse programate în luna mai la Zandvoort, Barcelona și Monaco nu vor putea avea loc ca urmare a amploarei pandemiei.

Prin urmare, oficialii Formulei 1 anticipează că sezonul va începe în cel mai bun caz în 7 iunie cu Marele Premiu din Azerbaidjan.

Via SkySports

Comentarii (7)

  • Sa fie joia si duminica, la fel ca tragerile LOTO :))
    15 0
  • Nu-i ca la tragerile loto. Mecanicii aia trebuie sa doarma si ei.
    3 0
  • Costel
    Radule ,

    la aproape 36 de primaveri agonisite de african , etate comparabila cu cea a soldatilor de teracota ai dinastiei Ming din perspectiva palierului de competitivitate efectiva si leala al actualului mare circ , is convins ca pan' la urma se poate gasi intelegere si la hamilton pentru o astfel de cadenta macar saptamanala a gp-urilor , foarte ofertanta pentru fani numai in situatia in care regulamentul FIA devine din nou extrem de indulgent cu Benz , singura echipa careia sa i se permita sa posede o unitate mobila ATI chiar in boxa care adaposteste monopostul cu nr 44, altfel epuizarea pentru unchiasul african devenind la un moment dat la fel de nociva ca viroza asta care l-o inspaimantat intr-atat pe lewis incat nicimacar azi nu-s informatii concludente care sa ateste parasirea de catre sextuplu a camerei de hotel din Melbourne
    6 5
  • A murit Miki Alexandrescu...Dumnezeu sa-l ierte , a fost un fel de Murray Walker al Romaniei ...
    8 1
  • Avand in vedere ce se intampla in Italia si mai nou in Franta, Spania, Anglia sau SUA, si care din pacate vor afecta si alte tari, mi-e greu sa cred ca sezonul va incepe (daca va incepe) atunci cand vrea Brawn.
    Marele premiu al statului Monaco anulat, nu amanat.
    Schimbarile tehnice ce urmau a avea loc anul viitor au fost amanate pentru 2022.
    3 0
  • F1 se va relua incepand cu 2045
    6 0
  • In cel mai bun caz se va putea relua competitia in toamna si atunci se va spune "decat sa riscam de dragul catorva curse, mai bine fara nimic anul asta".
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru