Ford România și Fundația Ion Țiriac au achiziționat un aparat de testare pentru COVID-19 pentru Spitalul de Urgență din Craiova

de Daniel Popescu, Foto: Ford
Miercuri, 08.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford România și Fundația Ion Țiriac au achiziționat un aparat de testare pentru COVID-19 pentru Spitalul de Urgență din Craiova. De asemenea, Ford va trimite alimente de bază pentru 400 de persoane vârstnice.

Ford România a anunțat miercuri o serie de inițiative pentru comunitățile locale în contextul pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2.

Astfel, Ford România a inițiat un parteneriat cu Fundația Ion Țiriac și partenerii locali de la Rotary Craiova Probitas pentru achiziționarea unui aparat de testare pentru COVID-19.

Aparatul este deja folosit de Spitalul Clinic Județean de Urgență din Craiova și permite testarea a peste 300 de persoane zilnic. Până în prezent, în județul Dolj exista un singur aparat de testare, iar acesta avea o capacitate de numai 30 de teste pe zi.

De asemenea, Ford România a anunțat o campanie de ajutorare a peste 400 de persoane vârstnice din județele Dolj, Brașov și Cluj, pentru care va trimite săptămâna viitoare alimente de bază. Acest proiect este realizat în parteneriat cu distribuitorii autorizați Ford din Brașov (Autonovez), Cluj-Napoca (RMB Inter-Auto) și Craiova (Plusauto) și este implementat prin intermediul echipei de raliuri Napoca Rally Academy.

Nu în ultimul rând, Ford România pune la dispoziția Direcțiilor de Sănătate Publică din țară peste 25 de vehicule și furgonete Ford, pentru a susține comunitățile locale în lupta pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

"Este foarte important ca în această perioadă să fim alături de cei care au nevoie de sprijin, fie că este vorba despre cei aflați în prima linie în lupta împotriva răspândirii COVID-19, fie că vorbim despre persoane aflate în izolare, bătrâni și familii nevoiașe care au nevoie de alimente", a precizat Ian Pearson, Președinte Ford România și Director al fabricii Ford din Craiova.

Via Ford România

Comentarii (2)

  • ACE - Craiova
    Bravos FORD & Fundatia Ion Tiriac!!!!

    RESPECT!!!!

    Germania face, in medie, circa 50.000 teste / zi.
    Romania inca NU a ajuns la 50.000 teste pana acum, in total, in conditiile in care, primul depistat cu COVID-19 din tara a fost o persoana din Prigoria - Judetul Gorj, la data de 26.02.2020!
    7 2
  • batranii care primesc alimente au fost selectati din lista de clienti furd romania?
    3 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru