Ford Mustang Mach-E GT egalează recordul lui Tesla Model Y pentru cel mai rapid SUV electric din Europa: 3.7 secunde pentru intervalul 0-100 km/h

de Daniel Popescu
Vineri, 25.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a anunțat că versiunea de performanță GT a SUV-ului electric Mustang Mach-E va ajunge de la 0 la 100 km/h în numai 3.7 secunde, astfel că va deveni cel mai rapid SUV din Europa, la egalitate cu Tesla Model Y.

La sfârșitul anului trecut, Ford a publicat primele imagini și informații tehnice despre SUV-ul electric Mach-E, care va ajunge în Europa în cursul anului viitor.

Constructorul american a menționat că modelul va fi disponibil și într-o versiune de performanță Mustang Mach-E GT. Aceasta este echipată cu două motoare electrice care oferă în total 465 de cai putere, un cuplu maxim de 830 Nm și tracțiune integrală.

La vremea respectivă, în așteptarea omologării oficiale, Ford anunța doar că această versiune va ajunge de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 5 secunde.

Iată că modelul a fost în cele din urmă omologat penru Europa, ocazie cu care americanii au publicat și datele exacte despre performanțe. Mustang Mach-E GT va avea nevoie de numai 3.7 secunde pentru repriza 0-100 km/h și va deveni astfel cel mai rapid SUV electric din Europa, la egalitate cu Tesla Model Y.

"Niciun alt vehicul din acest segment nu poate accelera mai repede decât Mustang Mach-E GT", menționează Ford într-un comunicat de presă.

Viteza maximă a acestei versiuni este limitată la 200 km/h.

Mustang Mach-E GT utilizează o baterie cu capacitatea de 88 kWh care oferă o autonomie de 500 de kilometri, calculată pe baza standardului WLTP.

De asemenea, Ford a anunțat că cei care comandă Mach-E în 2020 sau în 2021 vor primi 5 ani de încărcare gratuită a bateriei în cele 155.000 de stații de încărcare din rețeaua europeană FordPass Charging Network și un an de încărcare gratuită în rețeaua europeană Ionity.

Versiunea GT va fi disponibilă în Europa în ultima parte a anului viitor.

Via Ford

Comentarii (6)

  • netam-nissan
    The FordPass Charging Network also offers more than 13,500 public charging stations and growing.

    pina la 155.000 prize e cale lunga deci, cred ca goagle translate s-a cam sclerozat draga a.m.
    14 4
  • Oare cum e posibil ca o masina care se va vinde incepand cu "ultima parte a anului viitor" sa egaleze performanta unei masini pe care o poti cumpara chiar acum?
    12 3
  • netam-nissan
    completare pentru nenea gica-contrist care ma palmuie cu rosu si cind cifrele vorbesc: e vorba de aproape 40 mii prize in alea 13.500 statii de incarcare ford.

    nu sint putine dar mai e mult pina departe si daca parcul de electrice ar creste la doar unu la suta din total.
    11 3
  • Am crezut ca e un Jaguar in poza de prezentare,asta pana sa citesc titlul si sa vad ca e un Ford. Suv electric...bleah. prefer oricand masinutele alea electrice de carau bagajele in Gara de N cand eram eu mic.
    5 8
  • Poate ca au calculat ca vor fi 155k "statii de incarcare" la sfarsitul anului 2021 cand o sa apara versiunea GT.
    6 2
  • ACE - Craiova
    Un SUV electric sportiv, avand o garda la sol de cca. 14 cm, volumul total al portbagajului de 500 litri si autonomie (in varianta cu bateria cea mai mare) pana la 600 km WLTP, pare destul de OK pentru anul 2021.

    Asteptam si preturile pentru Europa!
    9 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru