Ford amână lansarea serviciului de taxi-uri autonome pentru 2022: "Trebuie să analizăm cum se va schimba comportamentul clienților"

Publicat joi, 30.04.2020 12:53 de Daniel Popescu, Foto: Ford

Ford a anunțat că va amâna pentru 2022 lansarea unui serviciu de taxi-uri autonome, întrucât trebuie să analizeze modul în care se va schimba comportamentul clienților din urma pandemiei de coronavirus.

Ford își planificase lansarea unui serviciu de taxi-uri autonome în cursul anului 2021, însă pandemia de coronavirus SARS-CoV-2 a determinat constructorul american să opereze schimbări de strategie.

Astfel, Ford a decis să amâne lansarea noului serviciu pentru anul 2022, iar principala explicație este legată de incertitudinile cu privire la modul în care se va schimba comportamentul de consum al clienților în urma pandemiei.

"Ford a luat decizia de a schimba data de lansare pentru serviciile de transport autonom pentru 2022. Vom utiliza timpul suplimentar pentru a cerceta schimbările în comportamentul clienților și să evaluăm și, eventual, să schimbăm strategia pentru a respecta cererile clienților", menționează Ford într-un comunicat de presă.

În ultimii ani, Ford a efectuat numeroase teste cu vehicule autonome în Statele Unite, în special în Miami, Austin sau Washington, însă nu a menționat explicit unde intenționa să lanseze noul serviciu de taxi-uri autonome.

Anunțul vine în aceeași săptămână în care Ford a confirmat că programul lansărilor de noi modele va fi afectat de pandemia de coronavirus.

Via The Verge

  • dan_grc, joi, 30.04.2020 14:31

    Aha, deci nu vor mai dori autonome dupa pandemie, dar inainte isi doreau, cu toate ca nu i-a intrebat nimeni.

  • fanel, vineri, 01.05.2020 12:20

    s-au strans bugetele, ce ne tot ascundem dupa cires