Fiat-Chrysler vrea producție proprie de baterii pentru mașini electrice și hibride: grupul investește 50 de milioane de euro la Torino

de Paul Cosma
Miercuri, 23.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fiat-Chrysler a anunțat că va deschide o linie de producție pentru bateriile ce vor echipa viitoarele modele electrice și hibride din grup. Producția va avea loc la uzina din Torino, după o investiție inițială de 50 de milioane de euro.

Grupul FCA a anunțat recent un plan de investiții de 5 miliarde de euro, în perioada 2019-2021, pentru extinderea capacităților de producție la uzinele sale din Italia.

Pe lista proiectelor se află și o linie de producție de baterii pentru mașini electrice și hibride, care va fi înființată la uzina din Torino.

Investiția inițială în această linie de producție se ridică la 50 de milioane de euro, iar lucrările vor debuta la începutul anului viitor.

În următorii ani, FCA va lansa o versiune electrică pentru Fiat 500, modele hibride și electrice în gamele Maserati și Jeep, dar și o versiune hibridă pentru Fiat Panda.

Via Reuters

Comentarii (2)

  • Fabrica nu-i o mare chestie... s-o alimentezi cu sufucienta materie prima, da.
    4 3
  • S-au trezit și cei de la FCA!
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru