Fiat-Chrysler va primi un credit de 6.3 miliarde de euro: Italia a acordat o garanție de stat ce acoperă 80% din valoarea împrumutului

de Paul Cosma
Vineri, 29.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Italia a aprobat garanții de stat ce acoperă 80% din valoarea împrumutului de 6.3 miliarde de euro pentru grupul Fiat-Chrysler în contextul pandemiei, potrivit surselor Reuters. Creditul va fi acordat de cea mai mare bancă din Italia, Intesa Sanpaolo.

Fiat Chrysler a anunțat recent că a cheltuit aproape 8 miliarde de euro pentru atenuarea efectelor negative ale crizei COVID-19. În primul trimestru, FCA raportase pierderi de 1.7 miliarde în primul trimestru, din cauza crizei COVID-19, după un profit de peste 500 de milioane de euro în perioada similară din 2019.

Surse citate de agenția Reuters susțin că Italia a aprobat garanții de stat ce acoperă 80% dintr-un împrumut de 6.3 miliarde de euro ce va fi acordat FCA de către Intesa Sanpaolo, cea mai mare bancă din Italia.

Discuțiile pe marginea creditului au confirmate de curând de oficialii FCA, care au transmis că împrumutul ar urma să fie acordat pe o perioadă de trei ani.

Grupul spune că fondurile vor sprijini activitatea din Italia și circa 10.000 de IMM-uri care activează în industria auto italiană.

Sectorul auto are o contribuție de 6.2% la PIB-ul Italiei și reprezintă 7% din numărul total de angajați implicați în activități de producție.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru