Fiat a oprit temporar producția lui 500L: fabrica din Serbia a rămas fără componentele din China

de Paul Cosma
Luni, 17.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fiat-Chrysler a anunțat suspendarea temporară a producției din Serbia, acolo unde este construit modelul 500L, pe fondul lipsei de componente importate din China ca urmare a epidemiei de coronavirus.

În urmă cu mai bine de o săptămână, Fiat-Chrysler avertiza că producția de mașini de la o uzină din Europa va fi perturbată începând cu sfârșitul lunii februarie sau începutul lunii martie dacă furnizarea anumitor componente importate din China nu va fi reluată.

La momentul respectiv, grupul a refuzat să numească uzina ce ar putea fi afectată de izbucnirea epidemiei de coronavirus din China.

Acum, FCA a anunțat suspendarea temporară a producției din Serbia, acolo unde este construit modelul Fiat 500L. Potrivit companiei, uzina din Kragujevac nu mai are suficiente componente pentru sistemul audio ca să continue producția.

Fiat-Chrysler susține că producția va fi reluată până la sfârșitul lunii februarie și că acum se află în “procesul de securizare” a componentelor necesare.

Via Reuters

Comentarii (3)

  • LUCCI LUCIANO
    Pai modelul nici nu mai este vandut in Romania, de circa un an...Nu stiu de ce pt ca este o masina foarte ok. Am avut una.
    2 0
  • fan skoda
    HAHAHAHAHAHAHA ! LOL ! WOW !
    0 0
  • Clique
    Vânzările slabe în general a mărcii Fiat în România mai mult se datorează fobiei românilor pentru Fiat în general.

    Exemple de vorbe : marcă proastă,varză, scumpă la piese, varză la electronică și electrică șamd...

    Nu pot să zic că Fiat este o marcă super bombă la fiabilitate, dar nici nu este chiar așa proastă, eu zic că treburile au evoluat la Fiat, au mai rectificat și ei multe lucruri, fiindcă dacă erau atât de proaste, firma nu mai exista de mult timp.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru