FIA reacționează la revolta echipelor din Formula 1: "Nu am putut demonstra că Ferrari a încălcat regulamentul"

de Daniel Popescu, Foto: Ferrari
Vineri, 06.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
FIA susține că a ajuns la un acord confidențial cu Ferrari în privința motorului întrucât nu a putut demonstra că echipa italiană a încălcat regulamentul tehnic.

Șapte echipe din Formula 1 au anunțat în această săptămână că intenționează să dea FIA în judecată după ce forul mondial a ajuns la un acord confidențial cu Ferrari în privința performanțelor motorului.

Principala nemulțumire a echipelor este că FIA a secretizat toate informațiile din cadrul dosarului, iar Ferrari nu a primit niciun fel de pedeapsă.

În replică la comunicatul de presă comun al echipelor, FIA susține că regulamentul îi permite să ajungă la un astfel de acord confidențial cu o echipă. Pe de altă parte, forul mondial afirmă că nu a putut demonstra că Ferrari a încălcat regulamentul, în ciuda faptului că nu a fost "pe deplin mulțumită" de explicațiile oferite de inginerii Scuderiei.

"O analiză suplimentară nu ar avea neapărat ca rezultat un caz concludent ca urmare a complexității problemei și a imposibilității de a furniza o dovadă fără dubii cu privire la încălcarea regulamentului", menționează FIA în comunicat.

Cel puțin pentru moment, nu este clar dacă echipele vor accepta argumentul FIA că are dreptul la un acord confidențial de acest tip cu o altă echipă sau dacă vor merge mai departe cu ideea de a acționa forul mondial în judecată.

Via SkySports

Comentarii (16)

  • Ce sa mai spui decat:Bravo fierarii.
    Asa sa faca toate echipele daca pot.
    Hotul neprins ,negustor cinstit.
    FIA adica daca nu putem dovedi ca fierrari incalca regulamentul aia e.
    Nu de alta dar atata dominatie Mercedes, hai in 2020 sa ia si altcineva coroana,ca in 2021 odata cu schimbarea regulamentului poate o vor lua cei de la energizante,ca asa cresc vanzarile si interesul in F1
    RUSINEEEEEEEE
    10 26
  • Lucrul asta nu va face altceva decat sa deschida poarta si pentru alte echipe sa gaseasca mijloace mai putin corecte cu care sa-si imbunatateasca performantele, atata timp cat FIA nu e instare sau nu vrea sa-si bata capul cu problema asta.
    O sa fie interesant, precedentul a fost deja creat.
    10 18
  • Astia parca l-ar ancheta pe Dinca.
    18 3
  • Costel
    @antevorbitoru' vitelului cabrat ,

    "69" reprezinta valoarea propriului tau IQ ?!?

    nu de altceva da' mie asta-mi lasi impresia la fiecare aparitie pe AM-motorsport , tocmai de aceea te invit sa recidivezi cu binevenitele precizari suplimentare pentre a elucida misterul
    15 10
  • O nuuuuu, s-a deschis cutia pandorie :((( Se stie ca in 70 de ani de F1 nu a trisat nimeni pana acum.
    Evident ca daca nu au putut dovedi ca Ferrari a incalcat regulamentul inseamna automat ca Ferrari a incalcat regulamentul.
    RUSINEEEEE
    Singura solutie echitabila e sa dea toate documetele tehnice catre Mercedes si Redbull si decid ei care sa fie pedeapsa pentru Ferrari
    11 9
  • Nea Costele dupa asemenea afirmatie ,e clar ca esti un bosorog sau impotent.
    scrie pe Google 69 si apasa enter
    Ai legatura..
    6 13
  • Neutru
    Ion Luca Caragiale în toată regula.Probabil FIA a primit o scrisoare anonimă,sau dus la Ferrari și le-au spus să fie corecți că au reclamații.Cine oare ia reclamat?Amănuntele tehnice mă face să cred că cineva din interior.Iar au ăștia cârtițe.Dar dacă nu au trișat?
    19 2
  • The Dot
    Concluzia ce se poate trage e ca si trisand, Ferrari, tot n-au castigat nimic. Asa ca din punctul meu de vedere FIA poate sa-i lase in continuare sa faca ce stiu ei mai bine pentru ca oricum tot varza sunt.
    In plus pentru fanii rosii de aici, nu conteaza ca au trisat, unu la mana pentru ca li se pare normal si doi la mana au argumentul pe care ei il cred pertinent "dar ce Mercedes cand a facut aia sau RedBull cand a facut-o pe aialalta".
    Multumesc anticipat pentru degetele rosii.
    Va astept dupa cursa din Australia cand o sa incepeti sa plangeti din nou.
    12 13
  • Ca sa nu va plictisiti pana la prima cursa.

    https://www.youtube.com/watch?v=qGW_Hu25-c0
    8 2
  • Sa-i lase pe macaronari cum vor ei, cu ce motoare vor. Ca vine fetal si rezolva povestea asa cum deja ne-a obisnuit. Macar avem si spectacol.
    10 10
  • The Dot ce dracu bre...zi de zi tusesti vome pe aici...ai convid19?
    13 3
  • TITI F1
    Va salut dragi iubitori ai F1, puteti sa-mi spuneti si mie un de putem vedea F1 in 2020 (la Digi in grila nu am vazut nimic despre F1).
    Va multumsc!
    1 2
  • Primele antrenamente libere se transmit vineri pe Digisport 4, la ora 16.30.
    7 1
  • Neutru
    Cred că la 4.30 nu la 16.30.Ora oficială în Australia este anterioară celei din România,dar eu nu am văzut anunțul și mă pot înșela.
    7 0
  • Costel
    tot week-end-ul australian se desfasoara la orele mici ale diminetii in Romania:

    fp1 la ora 3am-vineri;
    fp2 la ora 7am-vineri ;
    fp3 la ora 5am-sambata;
    calificari la ora 8am-sambata;
    cursa la ora 7:10am-duminica;

    orele le-oi luat de pe autosport.com
    3 0
  • mircea badea
    astia sunt dna-ul auto..
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru