Ferrari admite că nu are cel mai rapid monopost: Scuderia pregătește îmbunătățiri aerodinamice "semnificative" în a treia cursă a sezonului

de Daniel Popescu, Foto: Ferrari
Miercuri, 01.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a anunțat că va introduce un update aerodinamic major pentru a treia cursă a sezonului din Ungaria, întrucât analiza datelor din teste a dezvăluit o serie de deficiențe ale actualului design.

Ferrari este pe punctul de a începe cu stângul noul sezon competițional al Formulei 1. Reprezentanții Scuderiei au oferit o serie de informații cu privire la dezvoltarea monopostului cu numai câteva zile înainte de cursa inaugurală din Austria.

Astfel, șeful Mattia Binotto a dezvăluit că echipa a identificat o serie de lacune ale actualului design, motiv pentru care inginerii lucrează acum la un pachet aerodinamic radical diferit care să fie introdus cu ocazia Marelui Premiu al Ungariei din 19 iulie, a treia cursă a sezonului.

"Rezultatele din teste ne-au determinat să adoptăm o schimbare semnificativă de direcție în termeni de dezvoltare, în special în privința aerodinamicii. Ar fi fost contraproductiv să continuăm cu direcția planificată, știind că nu ne vom atinge obiectivele. Obiectivul nostru este să introducem update-urile la a treia cursă", a precizat el.

Prin urmare, Ferrari va fi una dintre puținele echipele de top care va concura în Austria cu același monopost utilizat în testele de iarnă de la Barcelona.

În plus, echipa va utiliza inclusiv aceeași unitate de propulsie. Acest lucru este semnificativ în contextul în care dezvoltarea motoarelor în timpul acestui sezon este în cea mai mare parte interzisă, singurele modificări fiind permise doar din motive de fiabilitate.

"Știm că în acest moment nu avem cel mai rapid pachet.

Știam înainte de Melbourne, iar asta nu s-a schimbat. Totuși, circuitul de la Spielberg are caracteristici diferite de Barcelona, iar temperaturile vor fi mai ridicate decât cele din februarie", a adăugat Binotto.

Via Formula1

Comentarii (12)

  • Costel
    D-le Daniel Popescu,

    is obligat sa intervin pentru a nu genera inutil panica in randul tifosilor acolo unde chiar nu se impune, asta fiindca afirm raspicat si totodata-mi asum in intregime atat ante dar mai ales post gp faptul ca Ferrari nu va debuta sub nicio forma cu stangul in cursa de duminica,
    aparentul inconvenient aero al SF1000, acela ca-i un pic "too draggy", afectiune identificata inca din faza incipienta si perfect tratabila tocmai datorita diagnozei competente a lui sebastian vettel la Montmelo putandu-se metamorfoza in cele doua curse din Austria tocmai in veritabile atuuri pentru scuderia avand in vedere ca circuitul RBR-Ring poseda macar vreo doua-trei viraje unde apasarea aerodinamica si tractiunea is chiar *mai vitale* ca aeru' iar desfasurarea gp-ului 2019 nu face decat sa clarifice pe deplin atat de volatila slabiciune a SF1000 dar si musai ca artificiala dilema care iata ca trezeste oarecare interes la Maranello si-n aceste ultime ceasuri premergatoare intaiului macel al sezonului 2020
    9 9
  • netam-nissan
    la fel de adevarat cum n-am eu bani de un fierari - nou adica, nu calcat de vreun tren.
    8 0
  • Aha, deci nu se mai agita sa faca rost de inca 15CP, pe langa cei 15 deja confirmati acum vreo luna, ci se axeaza pe aerodinamica. Ce sa spun, bafta !
    3 1
  • Ricci si caprici
    Mda, se pare ca nu doar Renault vine cu masina veche la start, se intampla si la case mai mari. Insa tifosi vor avea o noua dezamagire in ciuda optimismului lor nefondat, nici macar podium nu vor vedea in Austria, iar aripile vor prinde zbor la altii, cu ele vopsite pe masina.

    ps: O fi gradina mare, daca te plimbi singur prin ea si visezi la cai verzi ... dar mai da cu apa rece.
    4 2
  • @Automarket: Digi va transmite F1 anul acesta?
    3 0
  • Locul 2 la constructori fiindcă Vettel e mai bun decât Albon, maxim locul 3 la piloţi prin Leclerc. Cât timp va fi Binotto sef, adio performanţă chiar dacă venirea lui Sainz în locul lui Vettel e CATEGORIC un plus pentru echipă.
    2 1
  • Costel
    mmmda.........intr-atat de diluata incercarea de a atenua atuurile SF1000 incat emana numa' frivolitate contraargumentu' tau, tocmai d-asta nu-mi ramane decat sa-mi continui cat se poate de docil propria "reverie" pana cel putin duminica dupa-amiaza atunci cand sebastian vettel & leclerc vor oferi tuturor rivalilor autentica masura a ceea ce poate cu adevarat SF1000
    2 2
  • Macar la radio sa auzim cursa si tot ar fi ceva ...
    4 0
  • Costel
    care televiziune care se respecta de prin Romania anunta inca de joi o transmisiune care se desfasoara taman peste mai bine de 72 de ore?

    aveti totusi putintica rabdare, un astfel de anunt ii inca prematur
    1 2
  • Update 30.06.2020: Conform ProSport, prima cursa Formula 1 a sezonului (5 iulie) va fi transmisa in Romania de Digi Sport, Telekom Sport si Look Sport;
    5 0
  • Ricci si capricii
    ORICE TELEVISIUNE CARE SE RESPECA isi face reclama si promoveaza un astfel de eveniment chiar si cu o luna inainte.
    Doar ca in acest sezon totul e foarte neclar si in continua schimbare (se anuleaza azi ce ai anuntat ieri ca vei face), motive ce fac sa nu poti anunta nici ce faci MAINE.
    Problema e ca, desi cartile erau facute pentru acest sezon inca de anii trecuti, au aparut mici probleme (un virusel care a dat peste cap toata planeta) iar lucrurile au trebuit sa fie regandite, renegociate, adaptate la noile necesitati, deciziile luindu-se i ultima clipa, sau chiar mai rau...
    De aceea ma tot intrebam CAND? (a se citi si unde) vom putea vedea ceva, (nu cand e cursa si unde are loc ea, lucru cunoscut de altfel de cei interesati).
    5 0
  • Vai mama voastra, Mercedes vine cu imbunatatiri semnificative, Red Bull la fel ... voi veniti cu masina din teste ! Mai aveti putin si ajungeti un fel de McLada-Honda ! Rusinos !
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru