Ferrari a obținut la Suzuka al cincilea pole position consecutiv: Vettel și Leclerc vor pleca din prima linie a grilei de start

de Daniel Popescu
Duminica, 13.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel va pleca din pole position în cursa de la Suzuka și va fi urmat de coechipierul său de la Ferrari, Charles Leclerc, în timp ce Mercedes a monopolizat a doua linie a grilei prin Valtteri Bottas și Lewis Hamilton.

Calificările pentru Marele Premiu al Japoniei au fost amânate pentru duminică dimineață ca urmare a taifunului Hagibis, însă piloții s-au confruntat cu un vânt puternic care a condus la două accidente pentru Robert Kubica și Kevin Magnussen, în urma cărora sesinea a fost întreruptă.

În cele din urmă, Ferrari a monopolizat prima linie a grilei de start și a obținut al cincilea pole position consecutiv în acest sezon, după ce Sebastian Vettel a fost cronometrat cu 1:27.064.

Leclerc va pleca de pe poziția a doua după ce a fost mai lent cu 0.148 secunde, însă rivalii de la Mercedes au fost la rândul lor foarte aproape.

Valtteri Bottas a ratat locul doi pentru numai 0.04 secunde și va pleca de pe locul trei din fața coechipierului său Lewis Hamlton.

Între timp, nimic nu i-a putut despărți pe piloții Red Bull Racing: Max Verstappen și Alexander Albon au stabilit același timp, însă olandezul are prioritate pentru că a parcurs primul acel tur rapid.

De asemenea, McLaren a realizat cea mai bună performanță din calificiari în acest sezon cu locurile 7 și 8 prin Carlos Sainz și Lando Norris, în timp ce linia a cincea este ocupată de Pierre Gasly (Toro Rosso) și Romain Grosjean (Haas).

Renault a dezamăgit în această sesiune, cu Nico Hulkenberg și Daniel Ricciardo doar pe locurile 15 și 16.

Marele Premiu al Japoniei va avea loc duminică cu începere de la ora 08:10.

Japonia - Rezultate Calificări: 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru