Fernando Alonso, tentat să revină în Formula 1 în 2021: "Vor fi multe locuri disponibile"

de Daniel Popescu
Marti, 03.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso a admis că este deschis la o eventuală oportunitate de a reveni în Formula 1 în sezonul 2021, mai ales că Ferrari și Mercedes vor avea locuri disponibile.

Fernando Alonso s-a retras cel puțin temporar din Formula 1 la sfârșitul sezonului 2018, mai ales ca urmare a rezultatelor modeste obținute de McLaren.

Spaniolul nu exclude însă posibilitatea de a reveni în Formula 1 în sezonul 2021, care oferă mai multe perspective atrăgătoare. Regulamentul tehnic va suferi o serie de modificări, iar echipe de top precum Ferrari și Mercedes ar putea avea locuri disponibile, întrucât contractele lui Lewis Hamilton și Sebastian Vettel expiră în 2020.

"A fost bine să ies din bula Formulei 1, iar prietenii îmi spun că mă pot bucura de viață. Dar ceea ce mă face pe mine fericit este să concurez. Formula 1 reprezintă o posibilitate. Regulile pentru 2021 sunt foarte interesante. Dacă îmi va fi dor de Formula 1, sunt deschis să revin. În plus, piața piloților este foarte deschisă pentru 2021, așa că nu mă grăbesc să iau o decizie", a declarat el.

Interesant este că Ferrari a sugerat deja că este interesată de serviciile lui Hamilton.

Până atunci, Alonso va concura în luna ianuarie în Raliul Dakar alături de Toyota și își propune să câștige Cursa de 500 de mile de la Indianapolis, pentru a completa "tripla coroană" după victoriile obținute la Monaco (Formula 1) și Le Mans (Campionatul Mondial de Anduranța).

"Indy este singurul trofeu care îmi lipsește. Dacă fac asta după ce am câștigat Le Mans, Campionatul Mondial de Anduranță și Daytona nu pot cere mai mult. Cu siguranță voi încerca din nou", a adăugat el.

Via BBC

Comentarii (30)

  • Neutru
    Alonso,Hamilton,Vettel,Kimi,sunt bătrâni pentru 2021.Eu aș fi curios ce fac tinerii în 2021.Leclerc,Max,Russell,Gasly nu-i văd la echipele actuale.Albon, Sainz,Botas cred că vor rămâne.
    8 11
  • Ha,ha,ha...
    Sincer, Max la Ferrari pare mai potrivit pentru viitor, dar nu cred ca ajung la el. De ani buni Ferrari a luat piloti "satui" de performanta, si nici nu au reusit materialul de concurs...sau ma rog, mereu au fost altii peste ei cu cate un pas,doi. Iar la Ferrari nu se reuseste sa inchege o echipa, era pe aproape Arrivabene, dar... :))
    9 6
  • Costel
    @Neutru ,
    nu is deloc de acord cu ce-oi spus la adresa lui sebastian vettel care la 34 de ani in 2021 ii cu etatea nepotrivita pentru marea performanta in F1, alonso in schimb la 40 de ani ii musai cu rol decorativ al grilei de start si sper ca spaniolul nu va abuza de rolul deloc onorabil care-i zamislit de numarul excesiv de mare de primaveri acumulate , acela de sicana mobila atat pentru junii foarte pertinent amintiti de tine dar parca si pentru mick schumacher pe care is convins ca-l vom vedea in sfarsit in F1 in sezonul 2021 si nu in cadrul unei echipe oarecare
    11 9
  • Neutru
    Nu garantează nimeni că fiul sau fratele este la nivelul înaintașului.Verstappen tatăl în 10 ani s-a remarcat doar prin incediul uriaș de la realimentare,și ăla provocat de alți.Poate doar la agresivitate și aroganță și tatăl fiind fruntaș la scos partenri din cursă.La Vettel problema este acasă.Are 3 copii,bravo lui,dar în f1 performața scade cu fiecare copil,chiar și soția afectează performanța.Vezi retrospectiva campionilor și câți erau căsătoriți când au câștigat.Procentual 2 la sută,chiar dacă aveau peste 40 de ani.
    18 2
  • Neutru
    2 în total nu procentual.
    7 2
  • Hamilton si Alonso la Ferrari - ar fi super tare !!!
    10 6
  • The Dot
    Alonso a pus si o conditie pentru intoarcerea sa in F1: sa-l aiba coleg pe Nelson Piquet Jr.
    13 7
  • ...intre timp
    Vettel mai face niste piruete

    https://twitter.com/F1/status/1201881388464705537?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1201881388464705537&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.motorsport.com%2Ff1%2Fnews%2Fabu-dhabi-testing-bottas-ocon%2F4606307%2F
    5 10
  • @... intre timp
    https://media.giphy.com/media/5ZEsmnZABln32/giphy.gif
    4 1
  • Este un pilot mult supra apreciat cu o aroganta iesita din comun si personalitatea foarte urata. Este atat de arogant incat si-a facut un muzeu despre sine. (wtf ??)
    Toate echipele la care ajunge sa piloteze intra in criza de performante si isi revin dupa plecarea sa.
    La Ferrari sigur nu va mai ajunge vreodata. La fel pentru RedBull, Honda a zis clar ca Alonso nu va mai pilota vreodata o masina cu motor Honda nici in F1 nici in Indy. Mercedes e o echipa foarte disciplinata care nu permite iesiri in media tipice pt Alonso, si oricum are de unde sa aleaga nenumarati alti piloti.
    10 11
  • SPINNING GERMAN
    Eu stiu un singur pilot de "top" care desi are masina de titlu o da in gardurile vecinului sau in pilotii de pe circuit. Cica are si 4 titluri. Alonso e in superclasa lui Schumacher. Puneti-l pe Alonso in aceeasi masina cu fetita.
    10 7
  • Mercedes F1
    Cu Fernando nu-i o problema, daca vrea sa revina. Intrebarea mea e unde se duce Vettel? Seth, tu esti un "mare fan" Alonso, nu ma mir ca nu te duce capul sa spui recunosti niste adevaruri evidente. Alonso a avut mult ghinion cu unele masini pe care le-a avut. Chiar si asa a jucat niste finale. Fara Grosjan iesea campion cu Ferrari.

    Stiu, e cumplit sa-ti vezi falitul cum involueaza si si-o ia de la fiecare rookie cu care are de-a face.
    10 3
  • Sa revina si sa ne arate ce mai poate la 40 de ani ca radea de revenirea lui Schumacher. Asa ca da doamne sa revina.
    5 3
  • Superclasa lui Schumacher ? :)))) Schumacher se batea de la egal la egal cu Senna cand era rookie. :)) Cand a ajuns la Ferrari, era o echipa de jumatate de clasament si cand a plecat era (si inca este) cea mai de succes echipa din istoria F1. Nu-l compara cu Schumacher ca nu joaca in aceeasi liga.

    Hehe scuzele eterne: ghinion, echipa, masina, gp2 engine, karma, ceilalti sunt prosti etc... Oricine altcineva numai el nu. QED
    Inegalabilul Alfonso, e in schimb expert cu rookies, i-a dat rookieul Hamilton umilinta atat de crunta incat zeul tau a inceput sa puna clauze prin contracte sa nu-l aiba coechipier. Cica superclasa lui Schumacher :))))
    9 9
  • Neutru
    Alonso nu mai revine.Nici nu vrea nici nu are unde dar răspunde unor ziariști-reporteri ce vor ei să audă din politețe.Obsedați sunt mulți.Să se bucure de banii câștigați,să-l văd și pe el cu trei copii că are cu ce-i crește.Acum e timpul altora mai tineri.Așa-i viața.
    9 2
  • Costel
    @....intre timp :
    BREAKING NEWS

    iata ca o aparut si primul steag rosu taman in a doua zi de teste la Abu Dhabi iar vinovatul pentru aceasta sincopa pentru organizatori in derularea unor banale teste ii tocmai Arsenie Boca , care s-o fastacit semnificativ in virajul 13!
    masina ca masina ...ii zob deja numa' ca fieru' se mai indreapta dar primordiala ii totusi starea de sanatate a copilului dupa aceasta sperietura zdravana pe care o incasat-o la o varsta la care coechipierul sau sebastian vettel detinea in palmaresul sau mai mult decat intimidant deja primul titlu de campion mondial
    8 11
  • Sper ca Russell sa prinda un volan mai bun in 2021, poate chiar la Mercedes.
    Pustiul promite.....e pacat ca inca exista piloti pe grila care sunt acolo doar din motive adiacente sportului asta.
    9 1
  • dancila da timis
    Daca Alonso si-a luat-o de la Hamilton adica, la acelasi numar de puncte si cu toata echipa impotriva ma gandesc ca fetita cu ricci si leclerc, desi tinut pe palme de echipe, un soricel terfelit prin tarana, E adevarat, ca s-a lovit de pilotaj ca nuca-n perete. Schumacher cu o masina mai buna in 2006 apela la trucuri ca sa il bata pe Alonso. Chiar si asa.
    Alonso s-a bucurat pe bune ca Schumacher a revenit. Hamilton a avut ceva de comentat, cred ca faci confuzii insa nu ma mir. Esti putin confuz dupa sezoanele astea in care idolul tau si-a aratat adevarata clasa.
    8 5
  • Costel
    Lasa-ti-l pe vetel in pace, acest Bula al formulei 1. Sa se odihneasca. Alonso ar putea reveni si inca ma i bine ca schumacher insa doar la Renault.
    6 5
  • Hamilton s-a bucurat ca a revenit Schumacher, pentru ca nu 'l-a prins' pe pista in 2007 la debutul in F1. Alonso facea mutre la conferinta de presa cand vorbea Schumacher, de parca el era vedeta iar Schumacher un tataie obosit.

    Dar va faceti iluzii. Alonso nu revine nici la Renault ca acolo da de Ricci sau Hulk. La McLaren da de Sainz sau Norris.
    2 4
  • dancila
    Alonso a luat punctele in prima parte a campionatului 2007. Hamilton impruputa setari de la Alonso. Cand a inceput sa il bata pe Alonso pe propriile setari, Alonso a refuzat sa mai ofere setari. Oricum, Hamilton a fost si mai eficient cand si-a setat singur. Cam de asta egalitatea de puncte. In 2008 Alonso nu a mai stat sa arate ce poate. Naspa pentru un proaspat dublu campion sa fie batut de un debutant. Naspa atunci cand pretinzi ca titlul iti garanteaza valoarea sa ti se arate ca l-ai castigat de fapt contextual, ca multi altii. In 2006 si 2006 Michelin facea legea in F1, nici vorba sa fie Ferrari cea mai buna masina. Chiar si asa Schumacher era gata sa castige daca nu erau si probleme de fiabilitate.
    6 5
  • Neutru
    Alonso nu este prost.Nu vrea să repete greșala lui Schumacher cu revenirea(eu o consider greșală).Știe că nu mai poate face performanță,n-are unde(n-a făcut la Ferrari,McLaren nici la întoarcerea la Renault).Unde credeți voi că va face?S-au credeți că toate echipele au conducători idioți?
    4 2
  • Revine. Doar la Mercedes si doar daca pilotul secund e Toto Wolff.
    6 0
  • Razvan Dumbraveanu
    Vine in locul lui fetal. Cica fetal nici piruete nu stie.
    5 4
  • Toto Wolff nu piloteaza insa sotia lui da. Ar fi o buna ocazie pentru el sa impace si sotia (ca prinde volan in F1) si pe Alonso ca va fi pilot nr. 1.
    4 2
  • torpedo
    Fernando sa vina, sa-i de-a o babetica lui Vettel. Ca tot a venit dupa el la Ferrari. Apoi neamtu' sa se duca acasa unde, poate, are sansa sa fie pilot nr. 1. Acolo vad ca-i priesc piruetele. Iese bine la numar. Sa nu uite sa-l ia cu el si pe Kimishor, ca nici ala nu mai face nimic in F1.
    1 1
  • torpedo
    **dea
    0 0
  • torpedo
    Poate ca Alonsota a prins acum curaj (ca in 2015 a fugit ca si cum ar fi venit Vettel la Ferrari; hmm... stai, chiar a venit). Dar daca Leclerc a fost mai bun decat Vettel asta tot nu inseamna ca Alonso ar fi mai bun decat Vettel.

    ps: nu-l vad bine nici cu Szuzzie in aceeasi echipa. Daca il saboteaza Toto?
    4 3
  • Mare ti-e gradina Doamne! Numai experti pe acest site. La inceputul acestui site erau persoane care aveau o anumita coerenta in ceea ce comentau indiferent de afinitati. Incet, incet acestia au renuntat sa mai comenteze din cauza unor frustrati care stiu doar sa jigneasca si sa abereze incontinuu.
    5 0
  • Fetelica tot a avut tupeul sa vina dupa Alonso la Ferrari apoi sa incerce impotriva lui Leclerc. Alonso stie doar sa macane si sa fuga. Nici cu Norris nu a avut curajul sa mai ramana. A fugit din F1 ca de la McLaren nu mai avea unde sa fuga mai jos...
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru