Fantezie pe hârtie: Guvernul publică o hartă cu autostrăzile care vor exista în România în 2030

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Marti, 04.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Guvernul a publicat o hartă cu autostrăzile care vor exista în România în anul 2030, iar aceasta include autostrăzile A1 Sibiu - Pitești, A8 Târgu Mureș - Ungheni sau A3 Comarnic - Brașov.

Ministerul Fondurilor Europene a organizat recent o întâlnire cu antreprenori în cadrul căreia le-a prezentat acestora o hartă cu rețeaua de autostrăzi a României planificată pentru anul 2030, iar aceasta a fost obținută de publicația Hotnews.

Harta prezentată de reprezentanții Guvernului sugerează că toate proiectele de autostrăzi despre care se vorbește în prezent vor fi finalizate în următorii 10 ani.

Astfel, rețeaua disponibilă pentru moment pe hârtie include și "celebrele" autostrăzi A1 Sibiu - Pitești și A3 Comarnic - Brașov, dar și nu mai puțin de trei autostrăzi pe teritoriul Moldovei: A8 Târgu Mureș - Ungheni, A7 Ploiești - Buzău - Bacău - Suceava - Siret și A13 Sibiu - Făgăraș - Brașov - Bacău.

De asemenea, există și o autostradă A9 Timișoara - Moravița care ar urma să asigure o legătură rapidă cu Serbia. Harta arată ca finalizate și autostrada A0, care delimitează practic viitoarea centură a Bucureștiului, dar și drumul expres DX 12 Craiova - Pitești.

Proiectele ar urma să fie finanțate parțial prin fonduri europene, însă există temeri că valoarea acestora pentru perioada 2021-2027 va fi mai mică decât în perioada 2014-2020.

Interesant este ca în urmă cu aproape 5 ani Guvernul publica o hartă foarte asemănătoare, cu deosebirea că autostrăzile respective urmau să fie finalizate până în 2020.

Via Hotnews

Comentarii (15)

  • Primul titlu din "Istoria AM" pentru care v-as da 5 din 5 stele (daca ar exista un rating de genul).
    17 2
  • Hunter
    Sa facem o gluma la o alta gluma....sunt curios, in 10 ani, cu cine vor fi construite acele autostrazi ? Ca muncitori sunt tot mai putini in tara asta, fie din motivul migratiei fie din motivul asistarii sociale care incurajeaza statul acasa si visatul la cai verzi pe pereti. Iar cu muncitori straini, adusi de prin alte parti ale lumii, s-ar putea sa nu prea tina faza, ca deja "ne simtem" amenintati de unii mai inchisi la culoare sau cu usoare tente galbene ale pielii....ca vorba aia, vin 10-20....aoleo, pe urma isi aduc si familiile si bunicii si strabunicii si ne cotropesc si creste rata criminalitatii si furaciunile si ajung romancele agresate de "salbatici".
    16 4
  • Dumitru
    Si iar ne râdem.
    Ca asa ne place noua, sa ne râdem!
    8 2
  • @Dumitru
    Nu cred ca e vorba de ras...e realitatea pura...
    'Proiectu' asta e chiar fantezie..
    Exact cum spunea si @Hunter...forta de munca in Ro. e tot mai mica...omu pleaca sa castige 1500euro pe luna...nu mai sta la 16 milioane ron...
    8 1
  • parerologu
    Nu sint vise, dupa ultimele informatii UE gandacul de mestecanis daca e protejat construieste singur orice autostrada in 2-3 ani.
    Doar ca iese cu multe viraje sa ocoleasca mestecenii lor.
    24 1
  • Imi place ca cel mai bine conectata va zi a 2-a cea mai mare aglomeratie urbana din tara dupa Bucuresti , Galati-Braila. Poate s-au gandit ca e destul sa faca podul peste dunare acolo, locuitorii din orasele alea 2 se pot plimba pe pod dus intors pana se satura de infrastructura moderna
    7 1
  • Era odata la patiserie ceva ce se chema “ fantezie cu rahat”. Cam asta e tot ce mananca politiciaenii romai de 30jdeani incoace. Fonduri structurale mai putine, forta de munca semi nula, embargo din ce in ce mai mare la chineji si investitii chinezesti. Noi asteptam tehnologia viitorului - teleportarea si levitatia, nu investim tehnologii desuete.
    16 0
  • Hunter
    @Bobo....fantezia cu rahat e ce mananca poporu asta (cei care mai sunt in tara) de 30 de ani. Iar "cofetarii" sunt aia alesi din 4 in 4 ani. Si culmea, de 30 de ani sunt aceeasi "cofetari", care prin rotatie, au avut un singur meniu pentru cei de jos. Adica vorba aia....daca place la popor rahatul...pai sa ii dam atunci. Au mintea scurta si memorie zero, incat din 4 in 4 ani, tot pe noi ne aleg ? Perfect. Ce mai pregatim ? Rahat. La cat rahat s-a mancat in tara asta, se mananca in continoare si se va mai manca si in urmatorii 30 de ani, cred ca s-ar fi putut face toate drumurile si autostrazile numai din rahat :)
    PS: cred ca avem niste locuitori de pe la Ditrau care nu au fost de acord cu mine mai sus :))
    11 1
  • gica contra'riatu
    @tzenu_bmw
    16.000.000 rol,nu ron (1 ron = 10.000 rol).
    Asa patesti daca ai ramas pe "stil vechi"
    7 0
  • @gica
    Nu te contrazic...greseala e a mea.
    4 0
  • inexorabil
    Ha?! Înregistrez cumva critici şi persiflări la adresa “omniscienţilor”, “omnipotenţilor” şi “omniimaculaţilor” dă driapta?...Cred că visez. Ba chiar m-au năpădit halucinaţiile. Deci, nu-i adevărat! Chiar vom avea autostrăzile imaginate/promise şi anume cele spiralate împletite.
    7 7
  • Anonim
    Eu sunt sigur ca se vor face este GUVERNUL LUI acuma in astia 5 ani rupe neamtul norii . Somn usor Romania !
    8 2
  • Asa se intampla cand esti prea plin de parerile tale nesfarsite, nu mai ai timp sa-i asculti si pe altii.
    Faptul ca au fost criticati anteriorii nu inseamna ca astialalti sunt mai breji. Nu a zis nimeni pe aici ca astialalti sunt trimisii celui de sus, si asa cum este normal, atunci cand vin cu mizerii din astea sunt criticati. Este un lucru normal intr-un sistem politic sanatos (nu ma aventurez sa spun chiar democratic). Acum ramane de asteptat sa vedem ce or sa faca pana la alegeri si ne dam cu votul atunci....fiecare dupa cum considera.

    Scuzati pentru offtopic, dar nici stirea nu este chiar apolitica.
    5 5
  • Adrian
    Haha!
    Genial cum unii indeamna la stoparea ironiilor, a improscarii cu ”rahat”, la acceptarea unei reale ocazii pentru ”mai bine”. Vreau sa stiu totusi, care ar fi fost exprimarea lor daca acest articol aparea anul trecut pe vremea asta?
    7 3
  • Sigur că da, dacă e clar ca lumina zilei ce (n-)a făcut P$D, măcar să-i băgăm pe toți în aceeași oală.
    Anul trecut pe vremea asta guvernul era controlat prin slugi obediente de baronii din partidul infractorilor.
    Și pentru subiectul ăsta (și nu numai) ar fi meritat toate înjurăturile.

    Sau poate le iei tu apărarea ca-ntotdeauna și ne spui ce-au făcut în 6 ani și jumătate, adică din 2012 până-n toamna lui 2019.
    6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru