Exercițiu de imaginație: studenții Skoda din Mlada Boleslav pregătesc conceptul unei versiuni Scala Spider

de Cornel Șocariciu
Vineri, 20.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Anul acesta, 20 de studenți din cadrul Skoda Academy pregătesc o versiune Spider dezvoltată pe baza modeului Scala. Studiul de design va fi prezentat oficial în luna iunie.

Skoda a inițiat un program inedit prin care pemite unor studenți să-și exerseze talentul la design pentru realizarea unor concepte. Programul a început în urmă cu șapte ani, iar în 2020, cei implicați în acest proiect sunt îndrumați să realizeze o versiune Spider a noului Skoda Scala.

Anul acesta, 20 de studenți fac parte din proiectul inițiat de producătorul din Mlada Boleslav în 2014. Pentru moment, reprezentanții Skoda nu au anunțat numele conceptului, însă au confirmat că prezentarea lui va avea loc în luna iunie.

Totodată, oficialii constructorului ceh au publicat și câteva schițe cu viitoarea versiune Spider a hatchback-ului Skoda Scala. Studenții pregătesc o cabină cu două locuri, portierele din spate și plafonul convențional dispar complet, iar în partea din spate apare o evacuare centrală cu design nou. De asemenea, în schițele publicate de cehi vedem cum conceptul ar urma să împrumute jantele disponibile pe Octavia RS și interiorul cu detalii de culoare roșie pe care îl întânlnim pe versiunile Monte Carlo.

Viitorul concept bazat pe Skoda Scala reprezintă un exercițiu de design, la fel ca restul prototipurilor pregătite până acum de studenții din cadrul acestui program.

Primul concept dezvoltat în 2014 a fost Citijet (bazat pe Citigo), iar acesta a fost urmat de Funstar (pick-up pentru Fabia), Atero (bazat pe Rapid Spaceback), Element (bazat pe Citigo), Sunroq (bazat pe Karoq), și Muntiq (pick-up pentru Kodiaq).

Comentarii (5)

  • fan skoda
    WOW ! Bravo Skoda ! Bravo studentilor !

    Arata senzational conceptul ! Acest roadster coupe sportiv este foarte frumos ! Bravo Skoda !

    Zi de zi, VW VAG deasupra tuturor !
    4 10
  • cineva
    @fan skoda credeam ca o sa zici ca are dotari super si cel mai mult spatiu din clasa si ultra mega tehnologie si cel mai mic pret fata de rivali
    6 2
  • Edikkk
    Arată foarte bine ! Bravo!
    2 4
  • Clique
    Skoda Spider, adică un TT combinat cu niște linii de la R8 și ceva de la Carrera GT.

    Penibil, i-a zi bo$$, tot TFSI, tot TFSI ? Hahahh...
    5 4
  • Din poze poti sa simti calitatea perfecta a materialelor, cusaturile executate manual la masina de scris. Iar spatele clar ascunde un portbagaj cat China plina de Corona(virus)
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru