Europa anticipează că vânzările de mașini vor scădea în 2020: ar fi prima scădere după 7 ani consecutivi de creștere

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Joi, 23.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Industria auto europeană anticipează o scădere a vânzărilor de mașini cu 2% în 2020, ca urmare a tensiunilor dintre SUA și China pe tema taxelor vamale și a noilor regulamente pentru emisii.

Vânzările de mașini au crescut în Europa cu 1.2% în 2019, pe baza datelor oficiale agregate de Asociația Constructorilor de Automobile din Europa (ACEA).

Totuși, creșterea a venit în special pe fondul unor vânzări masive în luna decembrie, iar asociația europeană a anunțat acum că pentru 2020 estimează o scădere a vânzărilor cu 2%.

În cazul în care aceasta se va concretiza, va fi prima scădere a vânzărilor de mașini în Europa după 7 ani consecutivi de cresrere.

Oficialii ACEA menționează că această tendință de scădere este una globală, fiind determinată de o multitudine de factori precum tensiunile dintre SUA și China pe tema taxelor vamale, ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană și noile reguli pentru emisii care forțează constructorii să lanseze cât mai multe modele electrice.

"Exact când industria noastră își mărește investițiile în vehicule fără emisii, piața este pe punctul de a se contracta. Nu numai în UE, ci la nivel global.

Tranziția către o neutralitate a emisiilor trebuie bine gestionată", explică Michael Manley, președintele ACEA.

O analiză realizată de Bloomberg arată că vânzările de mașini electrice ar urma să crească în acest an cu 32%, ceea ce va justifica decizia a numeroși constructori de a învești sume importante de bani în astfel de modele. Datele cu privire la vânzările mondiale de mașini în 2019 nu au fost încă publicate, însă China a raportat deja al doilea an consecutiv de scădere.

Via Automotive News

Comentarii (3)

  • Europenii sunt optimisti. Scaderea va fi mai mare . Foarte multi producatori din RO din automotive si-au bugetat scaderi si cu 2 cifre si astia nu fac asa ceva doar din precautie. Bine, e posibil sa se mearga pe stocuri anul asta si prabusirea sa se intample la anul , dar ...mai vorbim.
    10 1
  • Producatorii se orienteaza catre productia de masini electice, astea nu se vand, si, uite asa incep sa se inchida fabricile.In final au rezolvat criza!
    3 3
  • Eu cred ca anul asta vanzarile de masini nu vor scadea, eventual vor stagna, insa din anul urmator este posibil sa scada,,,
    Pt ca efectul Brexit nu se va vedea deja anul asta, pt ca chiar daca iesirea UK se va produce in acest an, va exista totusi o perioada de tranzitie, si tocmai de asta s-ar putea ca vanzarile in 2020 sa nu fie afectate din cauza Brexit, ci incepand de anul viitor.
    Iar in ceea ce priveste taxele vamele intre China si SUA, cele 2 state se apropie de un nou acord, si odata finalizata noul acord, incertitudiniile de pe piete vor scadea.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru