Estimări Nissan: închiderea fabricii din Barcelona are costuri de 1.5 miliarde de euro

de Paul Cosma
Marti, 02.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan estimează costuri de 1.5 miliarde de euro pentru închiderea fabricii din Barcelona, potrivit surselor apropiate de companie. Autoritățile spaniole au spus că ar fi mai convenabil pentru Nissan să păstreze fabrica funcțională.

Spania vrea să convingă Nissan să nu închidă fabrica din Barcelona, așa cum constructorul nipon a anunțat potrivit planului său de reorganizare pe următorii 4 ani.

Guvernul spaniol, prin ministrul de Externe, a transmis că japonezii trebuie să plătească penalități de peste un miliard de euro dacă vor suspenda operațiunile din Barcelona, conform contractului dintre cele două părți.

Surse citate de Reuters susțin că, potrivit estimărilor companiei, Nissan ar urma să achite circa 1.5 miliarde de euro în contul închiderii uzinei. Publicația La Vanguardia susține că Nissan ar avea nevoie de 7 ani pentru a recupera “pierderile” provocate de plecarea din Spania.

Săptămâna trecută, Nissan a dezvăluit planul său de restructurare pe următorii 4 ani, ce presupune închiderea fabricii din Barcelona și reducerea producției totale cu 20%, la 5.4 milioane de unități. Japonezii vor să reducă și numărul de modele și versiuni, astfel încât costurile anuale fixe să scadă cu circa 2.5 miliarde de euro.

Via Reuters

Comentarii (3)

  • netam-nissan
    stati asa ca nu-i asa, deci japonia finanteaza spania inteleg cu miliardele luate de nissan pe datorie.
    pacat ca nu mai e carlos ghost la butoane ca nu inchidea nimic ba mai deschidea 3-4 fabrici de le umplea porturile si aeroporturile din statiunile lor pustii de cazane nevindute.

    sau nereparate ca purcoaiele de vw din america apropo ma intreba un vecin samsar daca mai sint in parcu rece tdi-uri bune p-acolo
    doar sa nu troncane ca kilometri se rezolva usor pe vapor
    12 1
  • Talmeș-balmeș
    Și dacă vor veni chinezii să cumpere fabrica închisă de Nissan cu intenția de a fabrica și vinde mașini chinezești în Europa?

    Să vezi atunci dilemă pentru spanioli! (și pentru toată Europa!)
    9 4
  • netam-nissan
    nissan sylphy a fost cea mai vanduta masina in china dupa vw lavida in 2018 si 2019 (aproape juma de milion in fiecare an.)
    nu-i mai plangeti deci pe japi ca isi vad de treaba , ce daca nu mai cred ca europa e buricu pamantului.
    posibil totusi sa ii bage la inaintare pe chineji aici la eco-ue-maniaci desi acedikkksi sint mai multi cu gura decit cu cumparatura.
    cu robotii lor insa - lumea a uitat ca nissan au fost primii care au fabricat 100 de masini anual pe angajat, normal deci ca le ies asa urate.
    11 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru