Elon Musk își exprimă nemulțumirea după ce Bill Gates și-a cumpărat Porsche Taycan în locul unei electrice Tesla: "Conversațiile mele cu el au fost dezamăgitoare"

Publicat miercuri, 19.02.2020 14:38 de Daniel Popescu, Foto: Porsche

Bill Gates, cofondatorul companiei software Microsoft, și-a cumpărat o sportivă electrică Porsche Taycan, iar reacția lui Elon Musk nu a întârziat să apară. "Coversatiile mele cu el au fost dezamăgitoare".

Bill Gates, cunoscut în special drept cofondatorul companiei software Microsoft care dezvoltă sistemul de operare Windows, a anunțat în această săptămână că a cumpărat o mașină electrică.

Alegerea miliardarului american s-a îndreptat spre sportiva electrică Porsche Taycan, despre care are numai cuvinte de laudă.

"Tocmai am cumpărat un Porsche Taycan. Trebuie să spun că este o mașină premium, dar este foarte, foarte tare. Este prima mea mașină electrică și îmi place foarte mult", a declarat Gates în cadrul unui interviu acordat lui Marques Brownlee, unul dintre cei mai populari Youtuberi de peste Ocean.

Elon Musk, CEO-ul celor de la Tesla, a avut însă o reacție de dezaprobare la adresa deciziei lui Gates. "Sincer să fiu, conversațiile mele cu Gates au fost dezamăgitoare", a explicat Musk, fără să explice însă care au fost subiectele acelor discuții.

Comentariile lui Musk ar putea avea legătură și cu celebrul episod de la sfârșitul anului trecut, când Tesla a încercat să doboare recordul stabilit de Porsche Taycan pe circuitul de la Nurburgring. La vremea respectivă, un Tesla Model S a suferit o defecțiune tehnică misterioasă în timpul unor teste desfășurate la Nurburgring, la scurt timp după ce americanii anunțaseră că pot spulbera recordul stabilit de Taycan cu 37 de secunde.

După retragerea de la Microsoft în 2008, Gates a devenit unul dintre cei mai mari filantropi din lume și a donat sume semnificative de bani pentru organizații caritabile și proiecte de cercetare prin intermediul propriei sale fundații, Bill & Melinda Gates Foundation.

Via The Verge

 • Adrian, miercuri, 19.02.2020 14:47

  Hahaha! Sa-i transmita cineva muscoiului ca o masina sport nu e rapida doar in linie dreapta, iar masina lui (Model S) este o limuzina, nicidecum o masina sport. Taycan e o masina sport, cu tot ce inseamna asta in materie te comportament rutier si pe circuit. El sa mearga cu Model S pe autostrada si pe DN1 pana la Predeal. Sa mai vorbim de calitatea asamblarii intre Model S si Taycan ?

 • fan skoda, miercuri, 19.02.2020 15:02

  Taycan nu doar ca este sportiva dar si este luxoasa si confortabila. Nemultumirea lui Muska este ca ala si-a cumparat Taycan ? Serios ? LOL ! HAHAHAHAHAHAHA !

 • Tatraurs, miercuri, 19.02.2020 15:05

  Sa renunte la Windows si sa treaca pe Linux drept pedeapsa!

 • Clique, miercuri, 19.02.2020 15:16

  Aww... s-a ofticat nenea Musk că Bill nu a cumpărat de la el. Nenea Musk, lumea are dreptul să-și cumpere ce dorește, chiar și cei mai bogați oameni ai planetei, nu-i poți obliga tu să-ți cumpere marfa. Din nou, Musk își arată adevăratul caracter. Un mic "dictator" să zic așa.

 • Cyrus, miercuri, 19.02.2020 15:38

  Musk si-a facut din nou niste PR, se pricepe foarte bine la asta

 • alex, miercuri, 19.02.2020 18:13

  Ohh, dar ce filantrop mai este Bill Gates. Tocmai ce-a donat 660 milioane de dolari pentru un iaht alimentat cu hidrogen pentru ca verde.

 • andrei, miercuri, 19.02.2020 18:29

  eu zic sa mai citesti stirea cu iahtul. a fost minciuna, nu a cumparat acel iaht. s-a dezmintit ulterior. initial si eu am crezut. teapa! referitor la stirea asta: e chestie de publicitiate, adica uite cine si-a luat tesla, marele bill gates. nu ca voia musk banii lui gates, ci era imaginea in sine. pe de alta parte tesla e departe de segmentul sportiv. o fi vrut omul ceva cu pedigree!

 • Edikkk, miercuri, 19.02.2020 22:31

  Hai măi Elon... totuşi Porsche este sus, Tesla cât o fi de Tesla S, X etc nu se compară cu Porsche. Să zicem sărumâna că şi-a cumpărat electrică, dacă tot are bani. Restul, să îşi ia ce îşi doreşte.

 • viorel ratiu, joi, 20.02.2020 02:42

  ...de ani de zile Gates conduce Porche! Unul chiar din '84! astia specialistii plouati de pe aici ar trebui sa-si conduca in siguranta lastunul si trabantul din dotare! viorel ratiu cincinnati oh usa

 • netam-nissan, joi, 20.02.2020 08:25

  va zic io cum a fost de fapt elon nu a vrut sa ii faca reducere lu bill. normal ca intre triliardari chitrosi niciunu nu vrea sa lase un cent de la el si la spagi date microsoft negocia la singe. porche atunci (scriu si eu gresit si nu porsche ca sa par american evoluat ca penibilu mister ratiu) a sarit la castana cu un taycan la oferta. l-au convins fiindca are si un cip mincinos (ca orice masina nemteasca) care umbla la contoar si nu inregistreaza kilovatii. drumuri bune si sanatate sa aveti ca boala vine singura si sigura daca miliardari ajungeti.

 • Corocsenie Adrian, joi, 20.02.2020 11:57

  @Elon Musk Nu va trece mult timp si isi ca lua si Elon Musk un Porsche electric. Isi va da seama ca masinile lui sunt doar masini si nu bijuterie auto asa cum e Porsche de ex.

 • vlad, joi, 20.02.2020 12:37

  Chiar asa! Elon ce masina conduce? Doar Tesla?

 • ignis, joi, 20.02.2020 14:18

  @vlad Și-o fi schimbat-o, că a lui e undeva, spre orbita lui Marte. L-o fi supărat cu ceva și a aplicat zicala străbună" eu te-am făcut, eu te arunc în spațiu".

 • unu, joi, 20.02.2020 15:31

  Tesla inca trebuie sa invete sa faca masini, in afara de acceleratie si ceva autonomie masinile nu preau mai altceva, greii auto de abia acum incep sa produca masini electrice, asa ca Dl. Musk cum am mai zis tine-te bine, ai deschis cutia pandorei si acum tre sa tii pasu....

 • marius, miercuri, 26.02.2020 09:47

  vecinu meu are tesla cumparata din danemarca ,este de culare alba ,vreau sa va spun ca dupa 4 ani de romania tabla s-a matuit ,am condus masina, e departe de cele premium adica ca feeling, nu mai vorbim de sportivitate,, mult plastic in ea asa ca la japoneze plastic peste tot,se vede influenta japoneza ca deh daca i-au bombardat au facut pact sa le cumpere masinile japonezilor,asta e o alta chestie masina are probleme cel putin la asta o singura usa nu se dechide,ii dadea din setari sa ramana deschisa ,inchidea masina si o deschidea iar ,se deschid doar 3 din 4,asa ca gates stie el ce stie .oamenii mari vor avea intotdeauan masini serioase