Elon Musk, apel către angajații Tesla: “Dați totul pentru fiecare mașină produsă, suntem aproape de pragul de rentabilitate”

Publicat marţi, 30.06.2020 12:19 de Paul Cosma

Elon Musk le-a cerut angajaților Tesla să “tragă tare” pentru ca producătorul să nu înregistreze pierderi în al doilea trimestru al anului și să atingă pragul de rentabilitate, în ciuda problemelor cauzate de pandemia de coronavirus.

Tesla se pregătește să anunțe un record de livrări de 74.000 de unități pentru perioada aprilie-iunie, conform datelor analiștilor.

Pentru ca producătorul american să atingă pragul de rentabilitate și să evite pierderile din cauza pandemiei, Elon Musk le-a cerut angajaților să “tragă tare” pentru fiecare mașină produsă până la sfârșitul acestui trimestru.

“Să ajungem la break even va fi la limită. Fiecare mașină produsă și livrată va face diferența. Dați totul pentru victorie!,” a scris Musk într-un mesaj către angajați, citat de agenția Reuters.

În primul trimestru, Tesla a livrat 88.400 de mașini electrice. Producția constructorului a fost suspendată pentru mai bine de 6 săptămâni, în perioada martie-mai, din cauza restricțiilor impuse pentru a limita răspândirea COVID-19.

Via Reuters

 • Edikkk, marţi, 30.06.2020 12:31

  Mmmm.... puncte negative pentru Elon.... Miliardarul zice angajaţilor să tragă tare pentru el. Are o oarecare scuză, că şi el trage mult, dar parcă...

 • ACE - Craiova, marţi, 30.06.2020 12:31

  Inseamna ca au comenzi de masini electrice destule... Statul american a platit saptamanal cate 600 USD/om care si-a pierdut slujba in timpul pandemiei (iar acest lucru ramane valabil pana la 01.07.2020)!!! In schimb, Superchargerele (statiile electrice TESLA) preconizate a fi amplasate initial in Romania (3 buc.) precum si cele din Grecia se lasa (inca) asteptate....

 • Cyrus, marţi, 30.06.2020 13:00

  Straniu, anul trecut Tesla a produs 367,500 exemplare Ma asteptam anul acesta sa produca sensibil mai mult, avand in vedere ca au mai deschis o fabrica si in China Dar probabil pandemia e de vina

 • Ioeugen, marţi, 30.06.2020 16:27

  @ACE Craiova... ce sa faci cu trei Superchargere in România...îți faci casa lângă ele?

 • @loeugen, marţi, 30.06.2020 17:00

  Cu una-doua-trei statii Supercharger, trebuie sa porneasca si TESLA, de undeva....si in Romania... La sfarsitul lui 2021 va functiona fabrica TESLA de langa Berlin. Capacitatea de productie a acesteia va ajunge la 500.000 unitati/an. In acel moment - si daca nu chiar peste un an si jumatate de acum putin mai tarziu, in mod sigur, vor mari numarul de reprezentante TESLA, service-uri, statii Superchargere, etc... Ca titlu informativ, pentru tine, eu am deja instalat, la casa, in Craiova - evident, un sistem de alimentare trifazat, cu capacitatea de incarcare putin peste 11 kW....ce poate fi utilizat si la masinile electrice produse de TESLA....Acest sistem asteapta - sper eu, destul de repede - si prima mea masina electrica...Nu aceasta este, la ora actuala, prioritatea mea No.1...insa ii va veni si acesteia randul, in curand... George Buhnici are ceva asemanator la el acasa, o statie electrica trifazata de 11 kW, de perete, originala (produsa chiar de firma TESLA).

 • netam-nissan, miercuri, 01.07.2020 13:32

  cu tot respectu dar cred ca in continuare vrabia mihai viteazu si inca unul electric, cu o tesla in maini in loc de halebarda.