Electrificare în gama M: versiuni plug-in hybrid în următorii ani și variante 100% electrice după 2025

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 26.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În viitorul apropiat, fanii modelelor M vor face cunoștință și cu versiuni echipate cu sisteme de propulsie plug-in hybrid. Reprezentanții diviziei de performanță spun că electrificarea totală ar putea veni după anul 2025.

În cadrul evenimentului #NextGen desfășurat la Munchen, BMW a pregătit câteva suprize majore pentru fanii mărcii. Nemții au prezentat conceptul Vision M Next, un prototip care anticipează direcția viitoarelor modele M din gamă, dar și un vehicul experimental complet electric bazat pe actualul Seria 5.

În cadrul unui interviu, Klaus Frohlich, membru al Consiliului de Administraţie al BMW şi responsabil pentru dezvoltare, a oferit câteva informații cu privire la viitorul modelelor de performanță. În următorii ani, BMW va lansa modele M cu sisteme plug-in hybrid.

"Pentru mine, sistemul PHEV reprezintă următorul pas natural. Modelul va avea între 1.600 și 1.700 de kilograme, direcție integrală și cel puțin 600 CP", a declarat reprezentatul producătorului german. Deși oficialul BMW nu a adus în discuție un model anume, cel mai probabil, acesta face referire la viitorul M5 facelift. În prezent, sedanul de performanță oferă 600 CP (versiunea Competition dezvoltă 625 CP) și are o masă totală de peste 1.800 de kilograme.

În același timp, reprezentatul constructorului german a declarat că după 2025 am putea vedea și primele modele electrice lansate sub sigla M.

"După acest an am putea veni pe piață și cu versiuni electrice ale modelelor M.

Pentru că litera M nu reprezintă definiția tehnologiei, ci poate fi interpretată drept o literă atașată performanței. Iar când spun performanță nu mă refer doar la timpul pentru 0-100 km/h", a completat Klaus Frohlich.

Via | Motor1

Comentarii (4)

  • ”electrificarea totală ar putea veni după anul 2025” ?
    Poate ”desfiintarea” totala ar puteaveni dupa anul 2025. Pai ce nevoie mai ai de divizia M, atunci cand simpla schimbare a motorului electric cu unul mai puternic poate face orice BMW un M? Ce nevoie mai ai de un M, cand uite ce face o Tesla, sau orice electrica. Matura pe jos cu M si cu Porsche, si cu altii.
    6 4
  • mai baiete esti praf
    3 5
  • @Tibi. Asa o fi oare? Ultima data cand m-am uitat la Campionatul Mondial de Turisme parca n-am vazuty nici o Tesla. Nici la Le Mans n-am vazut vre-una. Or fi fost ocupate cu maturatul prin alte locuri.
    3 3
  • @alex
    Pai eu am zis "acum"? Nu! Am zis "dupa 2025" precum titlul articolului.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru