Efectul crizei COVID-19: Renault va concedia 400 de angajați de la fabrica din Slovenia

Publicat miercuri, 20.05.2020 11:04 de Paul Cosma

Renault va concedia 400 de angajați ai uzinei din Slovenia, dintr-un total de 3.200, ca urmare a impactului crizei COVID-19 asupra cererii pentru modelele sale. Fabrica va continua să funcționeze în două schimburi.

Uzina Revoz din Novo Mesto, filială a grupului Renault în Slovenia, a transmis o declarație prin care anunță că va reduce numărul de angajați din cauza pandemiei de coronavirus.

"Din cauza incertitudinilor din piață și a scăderii cereri globale, circa 400 de angajați vor înceta să mai lucreze pentru companie,”

au declarat reprezentanții Revoz pentru Reuters.

Fabrica produce modele precum Clio, Twingo sau Smart ForFour și numără în prezent circa 3.200 de angajați. Producția se va desfășura în continuare în două schimburi. Al treilea schimb ar urma să fie reintrodus până la sfârșitul lunii mai.

Săptămâna trecută, Slovenia a devenit prima țară europeană care a declarat sfârșitul epidemiei de coronavirus, însă cetățenii sunt obligați în continuare să poarte mască în spațiile închise și să respecte distanțarea de 1.5 metri, precum și celelalte măsuri de protecție.

Via Reuters