Efectul coronavirus: vânzările de mașini au scăzut în China cu 92% în prima jumătate a lunii februarie

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Vineri, 21.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vânzările de mașini au scăzut în China cu 92% în prima jumătate a lunii februarie din cauza faptului că cele mai multe showroomuri au fost închise în contextul epidemiei de coronavirus.

Epidemia de coronavirus are efecte semnificative în China, iar industria auto nu face excepție. Asociația Constructorilor de Autovehicule din China (CPCA) a publicat un raport preliminar cu privire la vânzările de mașini din prima jumătate a lunii februarie.

Astfel, vânzările de mașini au scăzut cu 92% în China în primele 16 zile ale lunii februarie. Asociația nu a menționat numărul exact de mașini vândute în acest interval, însă datele oficiale pentru întreaga lună februarie a anului trecut au arătat 1.48 milioane de unități comercializate.

În plus, asociația oferă date despre vânzările medii zilnice din luna februarie. Astfel, în prima săptămână a lunii februarie s-au comercializat în medie doar 811 unități pe zi, în scădere cu 96%. Ulterior, în a doua săptămână, vânzările medii au ajuns la 4.098 de unități pe zi, în scădere cu 89%.

"Practic, nu a fost nimeni în showroom-uri în prima săptămână a lunii februarie, întrucât cei mai mulți oameni au stat acasă", este explicația oficială.

CPCA anticipează că situația se va îmbunătăți în a treia săptămână a lunii februarie.

În acest context, asociația estimează că, la nivelul întregii luni februarie, vânzările vor înregistra o scădere de aproximativ 70%.

Epidemia de coronavirus va accentua astfel scăderea piaței auto chineze, despre care se anticipa oricum că va înregistra al treilea an consecutiv de scădere ca urmare a încetinirii creșterii economice și a taxelor vamale impuse de principalul său partener comercial, Statele Unite.

Via Automotive News

Comentarii (7)

  • Wow! Just wow!
    7 3
  • fan skoda
    cine are skoda in china nu face coronavirus pentru ca are filtru de habitaclu foarte bun si corona virus nu are cum sa intre in masina doar pe usa dar daca nu te freci prea mult pe usa chiar na-i nici-o problema cu virusul asta corona din china
    15 7
  • mircea badea
    bravo greta!

    trebuie fitre mann frecious plus
    3 2
  • A-ha-ha, Brava "fan skoda" :):) Keep up the good work :)
    5 0
  • fan skoda
    fiti mandri ca suntem contemporani si bucurativ-a de impartasaniile mele alegeti calea dreapta. acum trebuie sa ajung urgent pana-ntr-un loc.. sa vad ce idei mai imi ies
    5 0
  • fan skoda
    Si am uitat sa spun ca din cauza portbagajului foarte mare de la Skoda, corona virusul si imprastie foarte usor in volumul ala a portbagajului si se dilueaza deci nu exista pericol de niciun fel pentru cei care au Skoda in China

    Deci eu sunt posesor de Skoda Ocatvia si nu am avut pana acuma niciun fel de probleme.
    3 1
  • fan skoda
    @Clona RATATA

    Taci odata clona ! Te faci de ras si ma faci si pe mine, adevaratul si originalul fan skoda.
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru