Echipa de Formula 1 Williams va fi scoasă la vânzare: britanicii au raportat pierderi pentru 2019 și nu mai au sponsor principal

Publicat vineri, 29.05.2020 16:43 de Daniel Popescu

Williams a anunțat că a început procesul de vânzare al echipei de Formula 1 ca urmare a pierderilor înregistrate în 2019 și a renunțării la contractul de sponsorizare cu Rokit.

Williams a anunțat în această săptămână rezultatele financiare pentru anul 2019, iar acestea oferă o perspectivă sumbră asupra viitorului echipei.

Britanicii au anunțat pierderi de peste 14 milioane de euro pentru anul trecut, iar contractul cu sponsorul principal Rokit a încetat, pe lângă un acord de sposorizare de anvergură mai mică cu Rok Drinks.

Chiar dacă are resurse financiare pentru sezonul 2020, Williams a anunțat oficial că este în căutarea unor soluții concrete pentru a-și asigura viitorul în Formula 1. Prima opțiune este vânzarea unui pachet minoritar de acțiuni, însă Williams ia în calcul inclusiv vânzarea pachetului majoritar de acțiuni.

"Rezultatele financiare pe 2019 reflectăs declinul competitivității în Formula 1 și reducerea corespunzătoare a veniturilor din drepturile TV. Am avut câteva sezoane foarte dificile", a explicat Mike O’Driscoll, CEO-ul Williams.

În plus, Williams a anunțat că este deja în discuții cu o serie de investitori, însă nu a oferit informații despre identitatea acestora.

"Suntem în discuții preliminarii cu un număr mic de entități cu privire la o potențială investiție", menționează Williams într-un comunicat.

În ultimele două sezoane, Williams a încheiat pe ultima poziție în clasamentul constructorilor, iar veniturile au fost influențate negativ și de amânarea sezonului 2020 în contextul pandemiei de coronavirus.

Via BBC

 • 123, vineri, 29.05.2020 16:58

  SE GANGESC LA ASTA. LMAO, FAKE NEWS

 • Costel, vineri, 29.05.2020 19:23

  Claire n-ar face una ca asta marelui circ, Claire ii o femeie mult prea pasionala ca sa renunte dupa cateva daca nu aparente musai ca doar partiale esecuri, doar in ceea ce priveste competentele domniei sale is, din postura mea de partial profan, cu niscaiva indoieli da' pan' la urma ii un lucru neindoios pentru toata lumea, nu chiar toti britanicii care-or poposit de-a lungu' timpului in F1 or avut parte de conjuncturile mai mult decat favorabile ale pigmentatului, conjuncturi care i-or camuflat suficient de bine ceea ce hamilton incearca din rasputeri sa ascunda de mai mult de zece ani de prezenta in F1, certa sa pauperitate a pilotajului

 • Sumi7, sâmbătă, 30.05.2020 09:43

  Mai degraba o vad pe MB disparand, decat sa iasa Williams din F1, in contextul in care zvonurile cu plecarea lui TW la finele anului se vor adeverii. Williams alaturi de Ferarri si McLaren sunt etaloane si feedback-uri in istoria acestui sport. Doar daca nu o sa vina vre-un Talpan si acolo, ca la Steaua si sa-i distruga punand pe locul intai orgoliul personal. Insa asa cum spune si Costel, dupa cum o stim pe Claire Williams, e greu sa-mi imaginez ca va ceda echipa marelui om de spor Frank Williams, ilustru businessman, former racing car driver si mecanic.

 • danbiciclar, sâmbătă, 30.05.2020 11:52

  am fost fan Williams până când a pus-o pă fisa șefă la companie. apoi s-a ales prafu !

 • Neutru, sâmbătă, 30.05.2020 14:05

  Vine-o vreme,vine-o vamă.Era bolnav,era bătrân,trebuia să lase pe cineva în locul său.Anii 1980-1997 au fost ai lui.A câștigat de 7 ori în 18 ani,nu-i puțin.Ar mai fi câștigat și-n anii BMW dacă ar fi avut piloți buni și nu erau anii Ferrari.

 • DAV, duminică, 31.05.2020 00:10

  Au dispărut în alți ani Lotus, Brabham, Tyrrell și alții, iar F1 a mers mai departe ! Williams vrea să vândă, McLaren își ipotechează sediul și mașinile istorice ! Păcat, echipe cândva de elită ! Dar F1 merge mai departe, mai tușind, mai strănutând, dar merge mai departe. Și va merge, chiar dacă s-ar retrage în același timp și Ferrari, și Mercedes.

 • ., duminică, 31.05.2020 16:32

  A desconsiderat pilotii traind din amintiri cum castiga orice pilot cu Williams Renault. La inceputul anilor 2000 putea castiga dar nu cu Ralf si Montoya.