Dublă aniversare în familia Opel: Manta și Ascona împlinesc 50 de ani de la debut

de Cornel Șocariciu
Vineri, 14.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Opel Manta și Ascona au fost prezentate în 1970. Cele două modele dezvoltate de constructorul german împlinesc 50 de ani de la debut, iar oficialii companiei au pregătit o serie de evenimente speciale pentru a marca momentul.

În 2020, Opel aniversează 50 de ani de la introducerea în gamă a modelelor Manta și Ascona. Pentru a sărbători cum se cuvine, oficialii Opel au pregătit o serie de evenimente speciale.

În cadrul Bodensee Klassik (eveniment programt pentru intervalul 7-9 mai), Opel a pregătit șase exemplare Manta și Ascona. Acesta vor putea fi urmărite pe probele speciale pregătite de organizatorii raliului de regularitate din Alpi.

În 28 iunie, Opel a pregătit Klassikertreffen în Russeslheim. Conform oficialilor constructorului german, aproximativ 30.000 de vizitatori sunt așteptați să admire cele 100 de exemplare Ascona și Manta A înscrise în cadrul evenimentului.

Între 25 și 27 septembrie, oficialii Opel împreună cu colecționarul Manfred Henning vor fi prezenți în Timmendorfer Strand, Germania, locul unde producătorul din Russelsheim prezenta în urmă cu 50 de ani modelul Manta. Și în cadrul acestui eveniment sunt așteptați o mulțime de fani care vor avea ocazia să admire mai multe exemplare Manta A.

Opel Ascona și Manta se adresau publicului larg, iar varietatea versiunilor de caroserie și motorizări au asigurat succesul pe piață.

Până în martie 1975, Opel a produs 691.438 de exemplare Ascona A, iar în aceeași perioadă au fost construite 498.553 de unități Manta A.

Opel Ascona a ieșit în evidență și în cadrul Campionatului Mondial de Raliuri. În 1975, echipajul format din Walter Rohrl și Jochen Berger s-a impus în Raliul Acropole alături de un Opel Ascona, marcând astfel prima victorie a constructorului german în WRC. Mai mult decât atât, în 1982, același Walter Rohrl câștigă al doilea titlu de campion în WRC alături de Opel Ascona 400.

Comentarii (3)

  • inexorabil
    Ce demonstrează (cu prisosinţă) şirul de evenimente retrospective planificat? Că inclusiv în cei “furaţi” (sper că nu în mod ireversibil…) de magia copleşitoare a eco-trendului (mai) pâlpâie lumina Adevărului, dacă nu cumva trăieşte intens şi sugestiv însemnătatea trecutului…

    Haideţi cu tonele de vopsea purpurie: credeţi că, VREODATĂ, şi “maşinilor” eco (ar fi de-a dreptul grotesc să pomenesc de “autonome” în acest caz) li se vor rezerva/închina activităţi festive, de plăcută rememorare?

    PS. Odată şi odată tot mă va cuprinde dorul (şi încă ardent) de braţul de forţă GM-Opel (afirmat în inimitabilul secol XX).
    13 3
  • Mai exista Opel?
    5 4
  • Copernic
    La multi ani Opel si as vrea sa vad o noua generatie Calibra sau Manta dar ma tem da de ar lua in considerare sefii o asemenea revenire ar fi sanse mari sa le vedem sub forma de miniecosupersuvulete de oras :))
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru