Dräxlmaier vrea o fabrică de baterii pentru mașini electrice în România: nemții doresc extinderea producției de la Timișoara

de Paul Cosma, Foto: Dräxlmaier
Miercuri, 19.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Producătorul german de componente auto Dräxlmaier vrea să construiască la Timișoara o fabrică de baterii pentru mașini electrice și un centru de dezvoltare. Nemții au cerut un nou PUZ care să permită extinderea fabricii existente.

După ce Rombat a anunțat că vrea să lanseze în această primăvară prima unitate de producție de baterii Li-Ion pentru mașini electrice, vești bune vin și din partea unuia dintre cei mai mari angajatori din țară. 

Nemții de la Dräxlmaier vor să-și extindă activitatea din Timișoara prin construcția unei fabrici de baterii pentru mașini electrice și a unui centru de dezvoltare. Firma germană a solicitat Primăriei Timișoara un nou Plan Urbanistic Zonal (PUZ), care să permită extinderea fabricii existente. 

Proiectul presupune un complex cu 5 clădiri noi, cu spații de producție pe 35.000 mp și birouri de circa 16.000, potrivit unui document citat de publicația Transilvania Business. 

Dräxlmaier este prezent pe piața din România din 1993, având unități de producție la Satu Mare, Pitești, Timișoara, Hunedoara și Brașov. 

Via profit.ro

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru