Detalii neoficiale despre unul dintre viitoarele SUV-uri electrice Renault: ar putea avea numele Zandar, motor de 136 CP și autonomie de 550 de kilometri

de Daniel Popescu, Foto: Renault
Luni, 13.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Unul dintre SUV-urile electrice pregătite de Renault ar putea fi comercializat sub numele Zandar și ar urma să aibă un motor de 136 de cai putere și o autonomie de până la 550 de kilometri, potrivit unor informații neoficiale.

Renault a anunțat în luna aprilie că intenționează să lanseze două SUV-uri electrice până în anul 2022, dintre care unul bazat pe conceptul Ariya al parternerilor de Alianță de la Nissan și unul bazat pe propriul concept Morphoz.

Constructorul francez a menționat doar că ambele SUV-uri vor avea autonomii de 550 de kilometri, însă presa spaniolă susține că a intrat în posesia unor informații suplimentare despre unul dintre acestea.

Astfel, publicația spaniolă Motor.es a publicat un document potrivit căruia Renault a înregistrat numele Zandar pentru unul dintre cele două SUV-uri electrice. Alegerea nu este una întâmplătoare, întrucât numele noului model ar urma să înceapă u litera Z, la fel ca în cazul popularului Zoe.

Dezvoltat pe platforma CMF-EV sub numele de cod intern BCB, noul SUV electric ar urma să aibă o lungime de aproximativ 4.2 metri și să mizeze pe un motor electric de 100 kW, echivalentul a 136 de cai putere.

De asemenea, publicația franceză L'Argus susține că Renault Zandar ar urma să fie disponibil în două versiuni de baterie, dintre care una rezervată pentru o versiune sportivă RS.

Nu în ultimul rând, sursa citată menționează că viitorul Renault Zandar va fi prezentat oficial în luna noiembrie.

Via Motor.es, L'Argus

Comentarii (4)

  • someone
    in sfarsit ceva mai omenesc, pamantean: un electric( evident suv ) cu putere mica / medie dar autonomie mare
    10 1
  • ACE - Craiova
    In acelasi registru de putere sunt si variantele incipiente KIA e-Niro, HYUNDAI Kona Electric si RENAULT Zoe....
    8 3
  • ACE - Craiova
    ....dar nu in acelasi registru de autonomie
    3 3
  • O adevarata explozie de...nume ciudate pt. modelele noi auto ,in special in zona suv . Oare acestea chiar suna ok pt. noua generatie ?..sau care o fi chestia ? Ca mie unul imi par tampe rau : Zandar, Kadjar, Zoe, Morphoz, Qasqai, Arya ,etc...parca sunt personaje dintr-un film prost SF . Si nu e singurul grup/producator care are "problema" asta . Ciudate vremuri !! Noroc ca Dacia noastra a scapat cumva de 'inspiratia' marketingului decizional al acestui grup la vremea aia , DUSTER fiind realmente unul din cele mai reusite/inspirate nume de suv din lumea auto a ultimilor multi zeci de ani. Stiu ca are alt target de clienti , dar totusi ..
    4 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru