Detalii despre versiunile plug-in hybrid pentru Jeep Renegade și Compass: SUV-urile au până la 240 CP și autonomie electrică de 50 de kilometri

de Daniel Popescu, Foto: Jeep
Marti, 21.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jeep a publicat o serie de detalii despre versiunile plug-in hybrid dezvoltate pentru SUV-urile Renegade și Compass, care oferă variante de 190 CP și 240 CP cu autonomie electrică de 50 de kilometri.

În primăvara anului trecut, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva din luna martie, Jeep a publicat primele imagini și informații tehnice despre versiunile plug-in hybrid pregătite pentru două dintre modelele sale, Renegade și Compass.

La mai bine de un an distanță, constructorul american a deschis comenzile pentru cele două versiuni comercializate sub brandul 4xe, ocazie cu care a oferit informații tehnice detaliate despre acestea.

Astfel, dacă până acum știam doar că Renegade PHEV și Compass PHEV au variante de 190 CP și 240 CP, acum aflăm concret despre ce motorizări este vorba.

Ambele modele sunt echipate cu un motor pe benzină cu 4 cilindri cu capacitatea de 1.3 litri disponibil în versiuni de 130 CP și 180 CP, în timp ce cuplul maxim de este de 270 Nm.

Motorul termic este acompaniat de două motoare electrice, dintre care unul este pe puntea față și este cuplat la motorul termic, iar al doilea este amplasat pe puntea spate și oferă 60 CP și un cuplu de 250 Nm. În total, sistemul plug-in hybrid oferă 190 CP sau 240 CP.

La fel ca în cazul tuturor mașinilor plug-in hybrid, cele două versiuni electrificate ale lui Renegade și Compass pot fi setate pe mai multe moduri de condus, inclusiv Hybrid (utilizarea tuturor motoarelor), Electric (utilizarea motorului electric) sau E-Save (fără utilizarea bateriei).

Ambele modele integrează un acumulator Li-Ion de 11.4 kWh de 400 de volți poziționat sub al doilea rând de scaune, iar acesta oferă o autonomie electrică de 50 de kilometri. Din păcate, autonomia a fost calculată pe baza vechiului standard NEDC, unul mai puțin dur decât actualul standard WLTP.

Bateria se încarcă în 100 de minute la viteze de până la 7.4 kW sau în 5 ore dacă șoferul folosește încărcarea cu până la 2.3 kW.

În rest, cele două versiuni plug-in hybrid mizează la interior pe un sistem de infotainment Uconnect de 8.4 inch cu conectivitate Android Auto și Apple CarPlay care a fost adaptat pentru a oferi informații despre sistemul plug-in hybrid.

Renegade poate fi comandat în 18 variante de culoare exterior, în timp ce Compass plusează cu 22 de variante de nuanțe, printre care trei exclusive: Ivory Tri-Coat, Blue Italia and Techno Green.

Via Jeep

Comentarii (6)

  • Nu inteleg de ce mai lasa Jeep Renegade sa se vanda,in viata mea n-am vazut o masina care sa se ridice 20cm in aer de rotile din spate la franarea de urgenta. Cautati Jeep Renegade brake test fail,poze,aproape ca se rastoarna spre fata.
    6 6
  • @Tatraurs
    Stii tu ceva, insa nu toate povestea. Modelul cu problematic era pre-productie si a avut o problema la ABS. Jurnalistul care reusise performanta respectiva nu a mai reusit sa o repete cu modelele de serie.

    Se vinde pentru ca nu mai are nicio problema de genul. Si asta de ani buni.
    10 0
  • Niggapls
    E o masina ok ursule, merge bine, pozitie inalta, foarte confortabila, spatiu suficient.

    Sistemul 4x4 e un pic este medie, mai ales in versiunea Trailhawk.

    Ca nu sta bine pe viraje, asta e, nu e pentru piloti....
    6 0
  • Asa o fi dar astea testate de baietii de la km77 nu erau preproductie,erau deja inmatriculate(omologate)in Spania. Chiar daca au "rezolvat" problema,sunt curios cum se comporta la franare dupa 100 000km,cu suspensiile uzate.
    https://m.youtube.com/watch?v=dCEthdH7iYw
    0 0
  • Niggapis..cate Trailhawk. or fi in Europa,,ca in Ro nu cred ca e niciuna,,,(peste 700 CP)
    1 1
  • Niggapls
    @joe....haide omule, trailhawk e versiunea preparata off road, si e pe Renegade, Compass, Cherokee, Grand Cherokee.

    Ce spui tu ca este peste 700, e Trackhawk, doar pe GrandCherokee si sunt vreo cateva in Romania.

    Dai o bere cand ne vedem in contul informatiilor!!!
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru