Detalii despre noile planuri ale Alianței Renault-Nissan: o platformă comună pentru mașini electrice

Publicat vineri, 29.11.2019 15:53 de Daniel Popescu, Foto: Nissan

Alianța Renault-Nissan intenționează să dezvolte o platformă comună pentru mașini electrice, potrivit unor surse din presa internațională.

Alianța Renault-Nissan a anunțat vineri că va crea postul de secretar general, care va avea rolul de a întări colaborarea dintre cei doi constructori, în contextul în care relațiile au devenit tensionate după arestarea CEO-ului Carlos Ghosn cu un an în urmă.

"Acest executv al Alianței va fi esențial pentru coordonarea și înlesnirea proiectelor majore ale Alianței care vor accelera planurile de afaceri pentru respectivele companii"

, menționează Alianța într-un comnicat de presă.

Secretarul general va informa conducerile constructorilor din cadrul Alianței cu privire la proiectele comune. Pentru moment, Alianța Renault-Nissan susține că numele secretarul general va fi anunțat în următoarele zile, însă o sursă apropiată de Renault susține că acesta a fost deja ales și că este vorbitor de limba franceză.

Aceeași sursă a dezvăluit și care va fi unul dintre principalele obiective ale Alianței: să dezvolte o platformă comună pentru mașini electrice. O astfel de platformă comună a mai fost anunțată de Renault-Nissan și în 2017, însă până în prezent nu a devenit realitate.

Renault Zoe și Nissan Leaf sunt printre cele mai vândute modele electrice de pe piața europeană, însă acest lucru s-ar putea schimba în viitorul apropiat pe măsură ce numeroși alți constructori încep să lanseze modele electrice.

Via Automotive News