Detalii despre înlocuitorul lui Citroen C4 Cactus: caroserie de SUV coupe și versiune electrică

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 08.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen pregătește un succesor pentru C4 Cactus. Modelul va lua forma unui SUV coupe și va fi disponibil și într-o versiune electrică. Prezentarea ar urma să aibă loc în cursul anului curent.

Citroen pregătește un înlocuitor pentru C4 Cactus (foto), modelul urmând să fie prezentat în cursul anului curent. În prezent, inginerii și tehnicienii producătorului francez testează unul dintre prototipuri în Germania, atât pe asfalt, cât și pe macadam.

Viitorul model nu va fi produs pe arhitectura EMP2 a grupului PSA Peugeot-Citroen, ci va avea la bază platforma CMP și va activa în segmentul compact.

De asemenea, succesorul lui C4 Cactus va lua forma unui SUV coupe, acest segment fiind din ce în ce mai popular în Europa.

Se anticipează că modelul va prelua o serie de motorizări clasice din cadrul Grupului PSA Peugeot-Citroen, incusiv unități pe benzină PureTech cu trei cilindri sau propulsoare diesel BlueHDi.

În același timp, francezii pregătesc și o versiune electrică a noului SUV coupe, iar arhitectura ar urma să fie preluată de la noile Peugeot e-2008 și DS3 E-Tense. Ambele SUV-uri sunt echipate cu un motor electric capabil să livreze 136 CP și 260 Nm și cu o baterie cu o capacitate de 50 kWh.

În cazul lui e-2008, autonomia este de 310 kilometri, în timp ce DS3 E-Tense pormite până la 320 de kilometri.

Via | Autocar

Comentarii (1)

  • ACE - Craiova
    Iar patratosul cel simpatic probabil 300 km WLTP...

    Cam putin, KIA e-Niro si HYUNDAI Kona au autonomie pur electrica de 455 km respectiv 484 km WLTP, deci cu cca. 50% MAI MULT!!!!

    CITROEN si tu poti MAI MULT!!!!
    11 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru