Dej va cumpăra 20 de autobuze electrice pentru transportul public: primele unități vor fi livrate în primăvară

de Daniel Popescu
Vineri, 20.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Orașul Dej din județul Cluj va cumpăra 20 de autobuze electrice de la producătorul turc Karsan, care vor fi livrate până în luna august a anului 2020.

Numărul localităților din România care achiziționează autobuze electrice prin fonduri europene a crescut constant în ultimii ani.

Cel mai nou exemplu în acest sens este orașul Dej din județul Cluj, care a semnat vineri un contract pentru 20 de autobuze electrice de la producătorul turc Karsan.

Primul contract prevede livrarea a 8 autobuze Karsan Atak și a 4 autobuze Karsan Jest, iar pentru restul de 8 autobuze contractele vor fi semnate ulterior. Primele unități vor ajunge în Dej în primăvara anului viitor, ultimele în august 2020.

Autobuzele electrice Karsan sunt produse în pateneriat cu BMW pe platforma modelului electric BMW i3. Astfel, Karsan Atak are un motor electric de 313 cai putere și un cuplu de 2.400 Nm, în timp ce acumulatorul de 220 kWh furnizate de BMW oferă o autonomie de până la 300 de kilometri.

O încărcare completă a bateriei se realizează în numai 3 ore, în cazul utilizării unor stații de încărcare rapidă. Modelul are  capacitate de 52 de locuri.

În plus, Dej va cumpăra și autocare Karsan Jest Electric, care oferă 22 de locuri s au rolul de a suplini transportul urban cu vehicule mari în afara orelor de vârf.

Și acest model utilizează tehnologie împrumutată de la BMW.

Contractul semnat de Dej include și furnizarea sistemelor de e-ticketing și licențelor aferente acestora.

Cu numai câteva zile în urmă, Turda a devenit primul oraș din România care utilizează doar autobuze electrice, după ce a intrat în posesia a 20 de unități Sor.

Via Anadolu Automobil Rom

Comentarii (3)

  • Practic autobuzul asta Karsan este un Bmw deghizat, joac-o pe asta, Tesla.
    14 0
  • Catalin
    dar cum vine asta, Dejul cumpara de la turci ? Aradul era mai aproape
    11 2
  • Cum adica acumulatori de la BMW ?? BMW nu produce acumulatori. Bateriile de pe i3 și i8 sunt de Samsung făcute.
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru