Decizie fără precedent în Germania: Volkswagen, obligat de instanță să plătească despăgubiri unui client afectat de Dieselgate

de Paul Cosma
Luni, 25.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Curtea Federală de Justiție din Germania a decis că Volkswagen trebuie să plătească despăgubiri unui client a cărui mașină fusese implicată în Dieselgate. Decizia fără precedent reprezintă prima victorie a unui client împotriva Volkswagen în celebrul scandal al emisiilor. Producătorul german susține că va acorda despăgubiri și altor clienți, în schimbul returnării mașinilor.

Herbert Gilbert, un proprietar de Volkswagen Sharan din Germania, a câștigat procesul în care cerea despăgubiri constructorului pentru că mașina sa fusese echipată cu un soft de trucare a emisiilor diesel.

Curtea Federală de Justiție din Germania a decis că Volkswagen trebuie să plătească despăgubiri acestui client, însă nu prețul întreg de achiziție - respectiv 31.500 de euro - așa cum ceruse proprietarul.

Totuși, acest client va primi compensații financiare în funcție de numărul de kilometri parcurși cu mașina. Anterior, o altă instanță din Germania a decis că Herbert Gilbert are dreptul să primească 25.600 de euro plus dobândă în acest caz, însă atât el, cât și Volkswagen au făcut apel.

Un purtător de cuvânt al companiei a încercat să liniștească apele, spunând că nu există motive pentru ca alți clienți să ceară același tip de despăgubire, întrucât “softul nu a produs pagube mașinii”.

Cu toate acestea, Volkswagen susține că va contacta și alți clienți care ceruseră despăgubiri, dorind să le ofere o singură tranșă de bani în schimbul returnării mașinilor.

Via Euronews

Comentarii (5)

  • ACE - Craiova
    Treaba cu banii e destul de clara: te-am furat, pana la urma te despagubim....asta in functie si de ce-a facut SAMSARUL cu kilometrajul tau......l-a dat inapoi....poate ne razgandim ....?!

    Da` sunt tare curios: ce-o sa faca grupul VW cu masinile vechi?!

    Le va verifica si le va pune din nou in circulatie dupa ce le "imbunatateste"?!

    CINE le va mai cumpara ?! FANII motorinei - pentru COLECTIE?!
    17 8
  • Excelent! Bravo clientului, bravo instantei! VW nici nu merita decat sa plateasca pana la ultimul sfantz toate pagubele cauzate. Le doresc in continuare un faliment rasunator pentru ce au facut!
    18 3
  • inexorabil
    De ce, dragă @PMC? Acum m-am vagonizat de tot; nu ţii cont de noul meu amor? :)

    Eu, dimpotrivă, sper ca monumentalul VAG să apună doar odată cu planeta. Pentru că m-am îndrăgostit iremediabil de “putoarea fosilă”. Şi nu mă pot face fericit decât motoarele supraalimentate ale acestui concern splendid din Wolfsburg, dar şi cele aspirate (evident, pe benzină) cu care a cochetat inclusiv în acest secol. Cu alte cuvinte, respir ICE doar prin nările VW-iste. Mmm, sănătate curată! Şi confort la superlativ. Apropo, nici nu ştiţi ce este bun, e-zombilor. Rămâneţi la planoarele voastre cu roţi.
    4 16
  • Feisbucist
    Grupul VAG ... niște țepari !!!
    Povestea întreaga o puteți vedea in filmul Dirty Money - Hard NOx 2018 (“online subtitrat” pe site urile românești de filme online)
    6 0
  • Fara alehas
    @Feisbucist
    Nimic nou. Au aplicat foarte bine reteta succesului jegos : Apa,aer, fraier.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru