De astazi intra in trafic noile radare ale Politiei Rutiere

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 01.03.2010
Politia Rutiera va utiliza 449 de unitati Dacia Logan MCV echipate un nou tip de radar, care este aproape imposibil de detectat de toate detectoarele de radar de pe piata.

Esential

449 de autospeciale Dacia Logan MCV echipate cu noile radare Bee III vor activa de astazi in toate judetele din tara.
33000 de euro este pretul unei autospeciale Dacia Logan MCV 1.5 dCi echipata cu radar.

Politia Rutiera va introduce in trafic incepand cu data de astazi un lot de 449 unitati Dacia Logan MCV echipate cu radare de ultima generatie, despre care se spune ca nu pot fi detectate de catre niciun detector de radar disponibil pe piata. Aceste autoturisme sunt echipate cu motoare 1.5 dCi de 85 CP si beneficiaza de geamuri electrice, ABS, aer condtionat, blocuri optice pe capota, sirena, girofa si proiectoare, difuzoare de 100 W pentru portavoce, etilotest, statie emisie-receptie fixa si mobila, precum si doua seturi de cauciucuri pentru vara si iarna.

Aparatele radar Bee III cu care sunt echipate aceste vehicule sunt fabricate in Marea Britanie si beneficiaza si de camere video mai performante, care pot filma si in infrarosu. Totodata, noile aparate radar sunt echipate cu un dispozitiv GPS care mentioneaza cu exactitate locul unde actiona aparatul in momentul suprinderii unui vehicul care depaseste viteza legala pe acel segment de drum. Noile radare ale Politiei Rutiere au capacitatea de a monitoriza ambele sensuri de circulatie si au autorizatie metrologica pentru a masura viteza unui vehicul chiar si atunci cand autospeciala de politie este in miscare. Sistemele radar de tip Python II, utilizate pe celelalte vehicule ale Politiei Rutiere, au capacitatea de a monitoriza un singur sens de mers si de a detecta viteza unui vehicul in timp ce radarul este in miscare, dar nu au autorizatie metrologica pentru a utiliza cea de-a doua functie.

Radarele Bee III functioneaza tot in banda K si sunt produse de compania Traffic Safety Systems din Marea Britanie. Raza de actiune maxima a acestor aparate radar este de 1.6 kilometri. Camerele video cu care sunt echipate acestea au un sistem optic mult mai performant, putand efectua un zoom de 26x si sunt dotate cu un sistem de filmare in infrarosu, oferind posibilitatea actionarii in conditii optime si in zone neiluminate.Aparatele radar stocheaza informatiile pe hard-disk si pot functiona in regim stand-by, perioada in care aparatul nu emite unde, lucru care il face aproape imposibil de detectat de aparatele de tip detector radar.

Noile radare Bee III au tehnologia POP, care este patentata de producator si reprezinta un mod de functionare foarte asemanator cu cel denumit instant-on, care a fost introdus de fabricat prin constructie in functiile aparatului, iar acesta este sistemul care permite masurarea vitezei unui vehicul fara a fi surprins de detectoarele radar. Practic, in modul POP aparatul Bee III emite o unda pentru o perioada de 67 de milisecunde, care ii este suficienta pentru masurarea vitezei cu care circula vehiculul tinta, iar detectorul de radar nu are suficient timp pentru a anunta soferul, sau daca il anunta este deja prea tarziu pentru a frana.Totodata, noul sistem radar care a intrat in dotarea Politiei Rutiere are o functie de achizitie automata a celei mai rapide tinte, respectiv poate sa tinteasca vehiculul cel mai rapid dintr-un grup de vehicule care circula paralel, iar detectarea vitezei unui vehicul in timp ce masina pe care este montat aparatul radar este in miscare se face in mod automat, nefiind necesara interventia politistului.

Radarele Bee II functioneaza in frecventa de 33.8 GHz /-100 MHz, care intra in incidenta deja cunoscutei benzi K.

Apartenenta la aceasta banda este confirmata de eticheta antenei Radar cu care sunt echipate aceste dispozitive, care specifica banda K. Puterea radiatiilor este mai mica de 2 mW/cm2 la 5 cm distanta de antena, iar producatorul declara ca distanta de detectie este de 1 mila (1.6 kilometri) in cazul unui vehicul de marime medie, dar ea difera in functie de marimea vehiculului tinta, in functie de configuratia terenului, conditiile meteo si cele de trafic. Pretul unui autovehicul de acest tip este de 44.173.75 lei, cu TVA inclus, iar valoarea totala a fiecarei autospeciale, incluzand vehiculul in sine si echipamentele este de 142.964.89 lei cu TVA inclus, ceea ce inseamna aproximativ 33.000 de euro.

Inregistrarea video a noilor radare este pornita tot timpul, iar hard-disk-ul poate sa inregistreze circa 30 de ore de imagini video. Dupa umplerea acestui hard-disk, toate datele sunt copiate in Arhiva Politiei Romane. Inregistrarea este pornita tot timpul, iar aceasta poate fi considerata dovada intr-un proces.

Desi aceste radare sunt dificil de detectat, utilizarea detectoarelor de radar si a unitatilor GPS cu o harta actualizata a camerelor fixe din Romania nu este inutila. Cele 449 autospeciale vor lucra alaturi de vehiculele pe care le utilizau deja cei de la Politia Rutiera si au scopul de a completa flota actuala si nu de a inlocui vehiculele existente. Exista deja o serie de detectoare de radar care pot sa lucreze si cu functia POP a unitatilor radar, dar acestea sunt in gama de pret medie sau superioara, iar cei care si-au achizitionat un detector mai ieftin nu vor avea nicio cale de scapare de la amenda. Toate cele 449 de autospeciale sunt marcate cu insemnele politiei, iar cele din Bucuresti au numere de inmatriculare din seria B-18-Z??.

Se pare ca 12 unitati echipate cu acest sistem de radar au ajuns in Bucuresti, iar toate autospecialele sunt inca in stadiul de testare, radarele urmand sa fie puse in functiune la "un moment surpriza" - potrivit declaratiilor lui Christian Ciocan.

Via | Politisti.ro

Comentarii (94)

  • erori
    un admin ar trebui sa revizuiasca textul deoarece contine cateva erori de scriere... toate bune
    7 12
  • fain
    Foarte frumos articol. Pacat ca nu le putem evita. Asta poate sa fie si un lucru bun dar si daunator. Am sa fiu nevoit sa plec mai devreme de acasa. Va urez succes la toti.
    13 5
  • Vraja marii!

    Daca lucreaza in banda K, tot o sa fie detectate de detector, doar ca trebuie soferul sa fie mult mai atent si cu ochii pe detector sa vada cand palpaie sau tzipa.
    O sa ii mai ramana mai putin timp sa fie atent la drum, dar asta e... ce nu face statul pentru siguranta noastra in trafic.

    De banii astia mai bine asfaltau strazile pe unde se asteapta ei sa fie vitezomani. Ca oricum, cel cu ceafa lata si Q7Alb, tot nu va plati amenda.
    46 9
  • detect meu lucreza si in K, Ka, X, POP, Laser, a fost si vreo 7mil. oare face fata?
    23 12
  • ZOOM 26x
    Zoom-ul nu e relevant pentru a arata cat de mult apropie, care e distanta focala maxima a aparatului?
    8 6
  • BlaBla
    Din manualul producatorului:

    "“A note of caution: Information derived during the POP burst is non-evidential… Citations should not be issued based solely on information derived from the POP burst.”"

    Asta daca o sa stie sa citeasca politistii romani manualul :)
    26 3
  • Ion Susai
    Nu ramanem pasivi....
    Daca nu o sa mai meraga cu detectoarele conventionale trecem toti pe statii radio si ne anuntam unii pe altii. Mai greu de folosit, mai scumpe, dar asta e. Pana la aparitia autostrazilor in Romania vom fi ca soarecele si pisica. Cine detecteaza va fi detectat. :)))
    29 5
  • si cele vechi parca prindeau de la 1.5km; detectorul meu le sesizeaza si dupa curba, chiar dubla si in linie dreapta de la vreo 2.5 km; daca sunt persoane care se pricep f bine in domeniu, sper sa ne dea niste info
    14 6
  • deci celebrul Logan de 70000 e sa transformat intr-unul de 33000e deh criza ce sa-i faci
    22 3
  • detectoare
    nu ati inteles... functioneaza in banda K , dar are un mod stand-by si se declanseaza foarte rapid, facand imposibila reactia soferului in timp util... e nasol !
    25 6
  • tara de rahat
    Ma gandesc ca mai bine foloseau banii pentru drumuri sau sa tina in post niste profesori din cei 15.000 disponibilizati. Ma amuza de mor cum pun ei accent pe preventie si se bat cu pumnii in piept ca obiectivul e sa reduca numarul de accidente. Pai militieni cu cap de tinichea, daca detectorul avertiza asupra radarului incetineai 2-3km, acum ca nu mai avertizeaza nu mai incetinesti, deci cum previn accidentele si cum nu sunt focusate pe amenzi??? oricum facem 10-11 ore Bucuresti - Timisoara... de ce sa nu facem 30 de ore... ca autostrazi nu avem, dar radare avem din plin... ce bataie de joc e in tara asta....
    51 7
  • agree vladP
    eu am vazut un accident produs din cauza radarului; 2 masini circulau una dupa alta, prima a pus frana brusc cand a sesizat radarul, cel din spate a intrat in el si a ricosat pe contrasens intr-o alta masina; un exemplu in care radarul nu a redus nr accidente ci dimpotriva; oricum clar, scopul e de a lua bani, nu de a preveni accidentele; asta e numai un pretext; tarfe care se dau fete mari
    37 7
  • si la tv arata cum politia a " ridicat x mii de permise", " a adus la buget x mil de lei"; astia nici sa minta nu stiu; daca pretextul e scaderea nr de accidente, atunci de ce se lauda cu cati bani au strans si nu cu cat a scazut nr de accidente intr-o anumita perioada de timp?
    20 1
  • tablagii.ro
    isi recupereaza baietii investitia...
    18 1
  • bani aruncati de pomana
    Nu zic ca nu sunt bune aceste radare dar mi se pare absurd sa dam aproape 15 milioane de euro pe radare in conditile actuale. Fratilor un plan de stimulare al economiei, investitii in infrastructura asta avem nevoie nu bani aruncati pe radare. Credeti ca daca dati mai multe amenzi o sa le si incasati ? sunt sute poate mii de oameni in tara asta care au cateva zeci de amenzi de circulatie neplatite si ii doare in fund.
    18 2
  • despre BeeIII
    Ce este modulul POP ?

    Modulul POP a aparut la pistolul radar Bee III produs de MPH Industries. Modulul masoara viteza vehicolului in cateva zecimi de secunda si nu poate fi detectat de multe detectoare radar.

    Vestea buna este ca citirea vitezei cu modulul POP nu este intotdeauna clara.

    MPH Industries a declarat ca citirea vitezei in acest fel nu poate fi de o acuratete obisnuita si ca citirea cu acest modul nu poate constitui o dovada de incalcare a vitezei legale.
    desi nu este un modul perfect, mii de pistoale radar folosesc acest modul, de aceea a fost necesara aparitia unui detector radar care sa detecteze modulul POP al pistolului radar Bee III.
    19 3
  • continuare
    in concluzie toate detectoarele de radar care au modul POP vor vedea dispozitivul BeeIII dar se reduce distanta de la 1km la sute sau zeci de metrii. Odata pornit modul POP trebuie actionat rapid, ceea ce constituie un pericol din punctul meu de vedere si poate duce la accidente. Se casca ochii mai bine si se semnalizeaza cu farurile celor din sens opus... ce mai buna metoda, veche si buna
    21 3
  • xtr 330
    fratele meu are de 4 ani si eu de 2 ani un WHISTLER XTR 330, costa vreo 250-300 lei , cu functia POP si instant on.....
    si n-am avut problele cu politia pana acum.
    daca este in stand-by sau deschis, mergeti fara probleme, mai rau daca radarul e inchis si ti-l deschide in "fata".
    Drumuri bune :)
    19 3
  • jondaniel
    radare
    pe alte forumuri mai apare un lucru interesant si foarte util: Camera de filmat "distinge" nr masinii de la maxim 75m

    Cu alte cuvinte, desi te vede de la 1.6 km ca vii cu viteza si te inregistreaza, doar la sub 100 m poate sa iti vada numarul si sa te taxeze.

    Pe youtube au aparut deja filmulete in care noul radar nedetectabil este detectat.
    20 2
  • .marius.
    Radar nedetectabil
    Deh...S'a apucat Politia Romana de Marketing :)) .
    13 3
  • unsofer
    siguranta
    Fratilor dar daca mergeti voi in limitele legale sau cu +10 km mai mult credeti ca o sa muriti? Accidente se intampla din cauza astora cu detectoare de radar cum a scris Nov ca radarul e de vina, NU soferul dobitoc care alerga si care a franat brusc cand a vazut radaru. Asa ca mai bine decat sa va pese de radare mergeti incet ca oricum nu avem sosele de alergat avem drumuri comunale :(
    26 28
  • Lucica
    Incredibil
    Am citit comentariile.Concluzia?Toti sunt ingrijorati ca nu mai pot fenta radarul.Nimeni nu spune ca ar fi mai bine sa mergem legal.Distanta regulamentara?Ce-i aia?Fantastic!!!!Ne mai miram ca murim ca prostii la volan.Ultimul gand inainte sa mori:am fentat radarul,dar m-am fentat si pe mine.Doamne ajuta!
    26 25
  • jondaniel
    @Sebastian Toma
    Nu merge linkul catre blogul tau
    3 3
  • altsofer
    pt unsofer
    Mai omule ia fa tu un calcul! In cate ore parcurg eu drumul Constanta-Timisoara daca respect viteza legala? Nu drumurile nationale sau europene sunt problema, pentru ca pe ele poti merge cu 90-100km/h si scoti o medie decenta daca traficul e fluent ( sau daca mergi noaptea ) ci localitatile. Ce faci (ex ) intre Bacau - Piatra Neamt unde sunt numai localitati, iesi din una dai in alta. Pai iti zic eu faci o medie de 40-50km/h adica Bucuresti-Buzau-Galati in 5 ore. Eu spun ca e aberant. Faceti autostrazi si limitari mai normale in localitatile "fantoma", nu mai permiteti carutele pe drumuri publice etc. Si de abia apoi RADARE.
    39 5
  • @jondaniel
    Acum cred ca merge:)

    Incearca-l si pe asta:
    http://www.automarket.ro/blog/toma/opinii/radarul-nedetectabil/
    4 1
  • pt. "unsofer"
    ....discutia de aici se refera la inutilitatea, cinismul si ridicolul deciziei Militiei Romane de a lua mai multi bani/ baga comisioane in anumite buzunare, si nicidecum nu se refera la cretiniii care fug aiurea si fac accidente. Daca tu crezi ca radarele ascunse sau greu detectabile sunt o masura de preventie, sigur nu esti sofer.
    22 4
  • radar
    Sînt curios noaptea pe infrarosu cum mă filmeză camera dacă eu am farurile pornite? Din câte ştiu eu aceste sisteme merg pe principiul amplificării luminii!!!!!!!!!!!
    17 8
  • O tara de ...
    Va dati seama ca asta e noul motiv de spaga!Nu are legatura cu scaderea accidentelor de pe hartoapele tarii.Tara plina de militieini si se pare ca cel putin 2 generatii nu vor prinde vremuri mai bune.Cum zicea cineva mai sus in loc sa faca drumuri autostrazi ei stau la panda ca sa ia spaga sa achite creditele la viloase si la masini scume in concluzie ca ii convine sau nu D-lui Basescu : "Romania e o tara de ...!"
    15 4
  • Catalin
    Impozitarea luxului
    Sunt sigur ca cresterea impozitelor la modelele de lux va rezolva multe probleme .
    9 4
  • radar
    Sunt incantat de noile radare si de abia astept sa vad fata celor cu detectoare in bord. Ha Ha
    14 37
  • Update
    Si in tari civilizate sunt radare mai exact pande in cele mai multe cazuri semnalizate cu acele indicatoare numai ca diferenta fata de noi consta in "simplu" fapt ca aia au autostrazi adica daca zici ca in 2 ore faci 250Km pai ii faci. La noi cam in cate ore faci 250 km mai ales acum.
    pana iese un "antidot" la noua panada a militiei .... or sa aibe o campanie agresiva o sa vedeti cum apar la Tv burtosii ca ei au facut , au dres ,au saltat permise si au dat amenzi si au luat puncte.

    Concluzie : O tara de ...!
    11 3
  • hahahahahah
    vai, ...in ce tara traim!!!! hahahah
    7 3
  • balanel
    bravo politiei romane!
    Poate se mai domolesc NESIMTITII si TUPEISTII din trafic.

    Dupa 2-3 amenzi si ceva puncte, o sa se gandeasca de 2 ori inainte de a depadi viteza legala.

    Si, TOCMAI pentru ca NU avem drumuri de calitate, TREBUIE RESPECTATA VITEZA LEGALA.

    Iar cine vrea sa mearga peste, sa depaseasca pe unde poate, nu sa dea flash-uri celor care merg legal, sa se dea la o parte!
    Problema e ca sunt prea putine masini care merg legal, pentru ca altfel, daca ar fi o coloana de 4-5 masini care merg legal, ce ar mai face cei din spate cu flas-urile lor? Spume, va zic eu, si atat!
    11 34
  • hahahah
    @ balanel
    @balanel: hahahahahahhahahah
    12 4
  • @balanel
    dar ia-ti tati o cruta mergi incet, este eco (tractiune balegaroasa) si mergi pe camp unde nu te deranjaja nimeni Tu esti genul care pe autostrada desi nu este trafic foarte mare si conditii meto excelente mergi 90 km/h (casa te lauzi ca ai consum de 4l la suta)
    24 11
  • as21ro
    @ un sofer
    auzi, esti sofer de caruta? sau de bicicleta?
    nu tre neaparat sa raspunzi, dar eram si eu curios...
    12 7
  • Fac dă polis!
    Atât!
    21 9
  • carutzashu
    @as21ro
    Nu stiu daca cel vizat de tine are caruta sau bicicleta dar dupa cum vorbesti as zice ca 21 e cel mult varsta ta. Ceea ce te face un sofer cu multa experienta. Keep talking!
    9 8
  • Merc Driver
    In UK
    In UK functioneaza aceste radare de mai bine de 2 ani. Cel mai tare Cobra XRS 9970G nu le vede.
    8 0
  • 70-NUT
    Radare
    Am auzit acum vreo 2 zile la radio dar nu mai stiu la ce post ca aceste radare in modul stand-by au niste erori atunci cand o masina depaseste limita................ adica nu indica corect viteza infractorului :-| .........
    3 3
  • mai lipseste renumita bicicleta de 25.000 de euro
    Firma de leasing care a facut platile pentru acest contract este tot Ager Leasing, cea care facuse si contractul cu masinile Dacia Logan de 70.000 euro, iar costul unui BMW Seria 3 echipat pentru munca de politie este de 100.000 de euro. mai trebuie si bicicletele (Beru Factor 001)alea de 25000 de euro si e perfect.
    7 2
  • Caz
    prezint un caz din realitate: merg circa 400 de metri prin niste gropi enorme cu viteza de 0-10 km/h pe un drum ce leaga Curtea de Arges de Ramnicu Valcea, iar imediat unde incepe drumul bun si unde incepe drumul national stau baietii cu radarul.

    Nu este nesimtire? Adica imi rup masina, nervii, iar apoi dau de o portiune cu asfalt mai bun si incerc sa recuperez timpul pierdut si jigodiile stau la orizont la lovele? e posibil?

    In criza Politia Rutiera innoieste flota de masini, iar peste tot se fac reduceri de personal, nu se mai platesc ore suplimentare, toti strang cureaua numai ei "isi dau nadragii jos"
    Sper ca intr-un viitor apropiat o sa iesim si noi in strada sa protestam, nu doar sa stam de-o-parte si sa ne scriem frustrarile si nemultumirile pe unde apucam.

    O zi buna!
    25 4
  • parere
    dragilor
    daca nu ati stiut pana acum acesta e singurul scop al politiei sau mai bine spus a militiei sa dea amenzi, unde ati vazut voi politisti sa te ajute eu am permis de ceva vreme pana acum nu am vazut nici unul care sa te ajute
    faza cu radarele e oricum zic eu inutila la ce gropi avem foarte greu mai mergi cu viteza, de ex eu am mers in weekendul trecut la timisoara si la 95 km/h am luat o groapa surpriza pana
    dar asa e in romania
    in loc sa faca sosele mai bine cumpara radare
    ca dak vor face sosele nu pot da amenzi
    e o tara ca si presedintele uitativa bine la el !!!
    numai bn
    7 4
  • Romania, te iubesc!
    Cred ca treaba asta cu radare e o modalitate de a mai stoarce bani de la fraieri. Pardon, soferi! Si-a dat seama cineva ca au dat aproape 15 0000 000 de euro pe masinile astea? Cate drumuri nu se asfaltau de banii astia? Puteau sa faca vreo 100 de km (cel putin, zic eu) din "mareata" autostrada Transilvania. Puteau macar sa puna niste petice pe A1, ca iti rupi masina in doua la 120 km/h.
    Dar nu, noi avem drumuri facute praf si cumparam radare ultraferformante, ca pe drumurile din Romania se circula ca pe autoband.
    Nu stiu cum e la voi, in alte orase, dar in Bucuresti e dezastru.
    12 8
  • alexx22
    @Merc Driver ..cobra e cel mai jalnic detector.
    2 4
  • Florentin
    Usor de evitat
    Trebuie sa ne inlocuim vechile detectoare cu statii radio de emisie receptie, care sa aiba acces rapid la canalele 9/19, ultimul - canal de informatii. Am gasit pe internet cateva preturi atractive la produse de marca, intre 230 lei si 345 lei, sunt si mai scumpe dar nu e nevoie. Mai trebuie si antena pe masina, in jur de 100 lei. Eu zic ca merita investitia, fiindca politia romana are un prost renume in a aplica amenzi abuzive legiferat ( de ex. pt 62 km./h in localitate pe drum gol, unde ar trebui doar avertisment). In Occident, daca te prinde noaptea pe autostrada goala cu 150 la ora iti da doar avertisment din mers prin proiector cu lumina alba. In Germania nu e restrictie de viteza si sunt accidente mai rare ca la noi, deci sa faca autostrazi !
    16 2
  • multimedu
    be(hehehehe)e III
    http://www.radartest.com/article.asp?articleid=9080

    cu stima
    5 1
  • Radare si vanati
    Salut,

    Asa cum au mai zis si altii pe aici iata cam ce se putea face cu banii dati pe asemenea idiotenii care oricum nu vor face altceva decat sa ne transforme in vanat pe strada :

    Deci cu 70,000 Euro se pute face :

    - seputeau asfalta porituni de drum unde actual ne trebuie senile;

    - se puteau face cursuri de legislatie pentru militienii care are trebui sa le cunoasca si opresc masini in trafic degeaba ( atentie soferi ce treceti mprin Sebes).

    - se puteau culege toti cainii care actual sunt "afisati" pe asfat de diverse masini;

    - se puteau reface marcaje acolo unde este necesar;

    - se putea cumpara mai mult carburant pentru politai sa patruleze mai des pentru siguranta noastra;

    Ce face statul ?

    - ne transforma in vanat cotizant la nesimtirea celor din guvern;

    - ne ajuta sa devenim o tara de melci care si asa sta in epoca medievala la infrastructura;

    In rest :

    Eu fac fash; uri tuturor sa se stie ca vanatorii snt in sezon dechis;
    12 3
  • bogdan
    galati
    Deci cu 33.000 euro x 449 de masini = aprox 15 milioane de euro . Cu banii astia faceau strazile ( asfaltat, marcat si bagat cat mai mult fosfor in vopsea ca e de mantuiala fosforul la noi in tara ) ca sa nu mai trec eu saptamanal pe la bracaj si pe la echilibrat ca vor astia de la guvern . Ne
    4 1
  • eronat
    nu stiu de unde aflati astea, desi e bine de stiut, ele au fost introduse de ceva timp pe strazi, am vazut eu cel putin 2 in ultima saptamana.
    3 0
  • Marius
    Forza Politia! Forza Romania!
    Am avut rabdare si am citit toate comentariile.
    Ce sa zic, in toata lumea Politia cumpara flote de masini si sunt radare la greu pe sosele.
    Problema e ca in Romania......"este o situatie mai speciala". In primul rand circulatia nu este fluidizata in orase, care de altfel au si o infrastructura primitiva. Si daca cumva depasesti 50km/h si te-a luat radarul - ai pus-o de un salariu amenda. Iar la drum lung, cand toata lumea alearga de nebuna incercand sa recupereze timp pretios pe jalnicele drumuri mioritice, iar te ia radarul politiei si - iar ai pus-o de amenda. In plus, in Romania, este o adevarata moda printre politisti de a avea "o tinuta sumo", ca la japonezi. :))) Si daca mister politist vrea sa pape o bere rece ca gheata, dupa program, pune radarul pe tine si - iar ai pus-o de o amenda. ;P
    Si la urma urmei, ce inseamna bagabonteala asta cu detectoarele de radare? Adica smecherii pot cumpara cu bani grei detectoare profesionale, deci pot goni cu 100km/h prin localitati si nu au treaba cu politia...........iar muritorii de rand fara detectoare de radare sunt luati in primire de politisti, fara sansa de a rezolva ceva, exact cum se zbate pestele in alau.

    PS: Asa o fi oare si pe lumea cealalata? :)))
    17 2
  • Critian F
    Radare pt cei care merg prea incet
    Daca radarele astea sunt asa de destepte, pe cand o sa vedem amendati pe cei care merg prea incet si incurca circulatia, ca m-am saturat de melcii si speriatii de radare de pe sosele, care in momentul in care au simtit ceva reduc viteza cu pana la 20-30 km sub limita de iti vine sa iei la suturi.
    De curand am vazut cum conducatorul unui autoturism mergea cu 60 km/h intr-o zona in care limita era 100 km/h si din cauza ca circulatia pe contra-sens nu permitea depasirea a trebuit sa il inghit cativa kilometri atat eu cat si alti multi participanti la trafic.
    Si pe langa viteza sa vad si eu cand vor fi opriti cei care circula cu luminile de ceata in loc de cele de drum atunci cand afara nu este pic de ceata, care nu aprind nici un fel de lumini cand vizibilitatea este redusa, ca de, tehnologia le permite sa ii inregistreze si pe astia...
    19 4
  • Soselele cand le fac?
    Bun! Au rezolvat sa zicem 1% din treaba, urmeaza 99% din ea, soselele. Acum asteptam sa ne zica ca de maine nu se va mai merge prin gropi.
    Acum, daca tot au bagat radare, pot si ei sa limiteze viteza in localitati la 60km/h ceea ce mi se pare decent, iar pe DN la 80km/h, totusi trebuie sa tina cont de noile tehnologii care sunt din ce in ce mai prezente pe sosele gen ABS si celelalte...
    7 2
  • Statii
    Statiile de emisie receptie sunt solutia, si flashurile.

    Daca toata lumea ar avea statii va garantez ca 90% din amenzi nu s-ar mai da.Soferii de TIR sunt printre cei mai putin amendati pt. viteza stiu asta din experienta dar e mai greu de suportat calitatea convorbirilor acestora.
    7 2
  • Idiotienie
    Radare ne trebuie nu sosele !!!!!!( asa crede guvernul cel intelept)

    Am fost un drum mai lung prin Moldova si aproape in toate localitatile inafara de drumurile stricate si vai mama lor au pus LIMITARI LA 30 km/h cred ca ca vei face un drum de 300-400KM
    in 7-8 H cea ce e aberant dar avem ce meritam..
    5 2
  • sigur?
    da da sa fiti voi sanatosi......au intrat chiar de saptamana trecuta.....in timis cel putin.....deci sunte-ti cam in urma...
    6 0
  • pop mode
    Salutare,
    Problema nu e modul POP de detectie, ci faptul ca in cazul in care viteza este "sanctionabila" radar-ul trece intr-un interval scurt in regimul normal de functionare ...
    Cum zicea cineva mai sus : POP - DAI IN FRANE si te rogi sa nu te arda.
    Tot cum zicea cineva mai sus, cand ai deja peste 10 puncte o sa mergi cu un ochi pe vitezometru si unu pe detector ... ca vorba aia, de siguranta rutiera se ocupa militienii ..
    9 1
  • Un vis
    Referitor la articol nu am ce spune decat ca e o idee buna...nimic nu mai surprinde Romania decat imbecilitatea unora de a rezolva problemele tarii (viteza excesiva, plante etnobotanice, etc.).
    VISUL MEU E SA IMI CUMPAR UN AUDI A8 4.2I SI CU SALARIUL PE 2 LUNI SA II FAC PLINUL SI SA ALERG CU EL FARA INTRERUPERE "NO MATTER WHAT". SI DE VA FI PUSCARIE...SA FIE! (CAZARE+MASA GRATUITA). ALTFEL TRAIESC DEGEABA!!!! DEGEABA!!! DEGEABA!!!! Abia dupa as putea sa zic ca sunt un roman fericit si ca traiesc intr-o tara ce iti indeplineste visele(chiar daca sunt cretin de stupide)
    8 8
  • radar
    azi am trecut pe langa un radar (nou) si l-am detectat de la 2 km suficient pentru a frana. am folosit detector beltronics . Pe toata distanta de 2km detectorul m-a avertizat fara sa aiba nici o intrerupere
    11 4
  • Militianul deghizat
    tara lu'peshte !
    Tara de CACAT ! cel mai grav e cu militienii care se deghizeaza in politisti ! mama militienilor ramane mereu gravida ! si cum naiba faci la un drum de 500 km? cum faci cand iti afecteaza munca? cand trebuie sa livrezi ceva sau sa ajungi pur si simplu la o intalnire? ce se intampla cu craterele din sosele? si cand ai o portiune mai de doamne ajuta, acolo vor sta militienii ! pai sa stea unde sunt gropi ! tot comunism si comunisti au ramas..........hai sa ne mutam si sa-i lasam pe ei singuri !
    6 2
  • Alex
    Si in puscarie o sa zici: pt ce naiba am am ajuns aici? DEGEABA! DEGEABA!!!! Si te mai angajeaza ... ca sa-ti mai faci un plin sa mergi cu o Dacie 1,4
    7 2
  • AlexPH
    TARA DE CACAO
    as fi scris cu litere mari -ptr unii dintre GARCEA care citesc si ei-dar m-am gandit ca nu vreau sa zbie la nimeni.In primul rand trebuie sa confirm urmatoarea situatie:cand apare Garcea pe sosea,si sta pe mijloc sa nu se rastoarne, se intampla accidente-am patit-o personal la Barcanesti pe DN1 ,la sensul giratoriu- am incetinit ca trebuia sa dau prioritate la sens(veneam dinspre Bucuresti) si langa sens era un politai de la circulatie. Cel din spate a devenit brusc atent la acel politai-si nu ca acela dirija circulatia- si n-a mai vazut stopurile pe frana - si m-a impins nitel.Reactia politaiului =a ras infundat.Eu l-am inteles pe saracul om -nu-mi indoise decat numarul de inmatriculare.Restul il deduceti voi-cate mi-am bagat si mi-am scos la adresa incompetentei politiei romane-nu merita a fi scrisa cu majuscule.(a da vina pe sistem este o eroare-sitemul e facut de oameni).
    Revenind la putinta detectarii noului radar pot sa va zic ca exista un radar de la BELTRONICS care prinde in limita a 1 Km si modul de lucru stand-by al radarelor.Dintr-o alta experienta pot sa va zic ca aceste noi radare au fost testate in RO cam de aproape un an pina sa fie omologate cu toate actele in regula.(la intrarea in Buc de pe A2 Pitesti).Esenta este alta :neputinta si incapacitatea organelor de conducere de a face lucruri durabile se transforma in posibilitatea de a teroriza populatia.Care populatie -aia 1/2 din populatia cu drept de vot- o merita ca au votat ce au votat.Dar ce ne facem cu restul care nu a votat ?Si uite asa cea mai buna aparare este atacul si divide et impera functioneaza ireprosabil in tarisoara asta scumpa-mineri contra intelectuali,analfabeti si oportunisti contra carieristi bazati,etc-mie scarba deja.
    5 1
  • Alex Radoi
    Eu nu sunt de acord cu unii din imbecilii de aici care imi spun ca nu e bine sa respecti viteza legala in localitati, ca daca merg cu 50km/h sunt un fraieri etc... Adevarul este ca specimenele astea sunt in realitate niste frustrati, dar din nefericire sunt din ce in ce mai multi, si din cand in cand ne mai si omoara.
    Problema pe care niciuna din maimutele astea oparite nu a observat-o este ca in fapt, se putea ca Politia sa pastreze vechile radare, iar legiuitorul sa-si fi facut treaba si sa fi scos detectoarele in afara legii. Era mult mai simplu. Nu sunt vreun tataie in trafic, sunt exact opusul, in sensul ca am fost surprins de radar pe Kiseleff cu 120km/h la orele 13:00, in plin trafic, la volanul unui C1. DAR, DACA O GANDESC LA RECE, ESTE O FAPTA INCALIFICABILA, pe care am repetat-o de sute de ori pana sa imi ia baietii permisul, cu toate ca imi mai luasem amenzi in acelasi loc cu 2 saptamani si respectiv o saptamana inainte. Iar permisul l-am pierdut doar pentru ca am uitat sa pun detectorul. La fel si la celelalte amenzi. Deci radarul este, nu bun, FOARTE BUN, FOARTE FOLOSITOR, CA SA NE MAI TREZEASCA LA REALITATE. DECI COCALARILOR, TREZIREA, LASATI DREAKU MANELELE ALEA MAI INCET SI FITI MAI ATENTI LA DRUM SA NU FACETI VREO NENOROCIRE!!! SI MERGETI MAI USOR CA VA IA RADARUL. AHHH, CE BINE-MI PARE!
    6 15
  • ??
    Cat costa un aparat de asta? vreau sa cumpar si eu unul asa de distractie
    4 2
  • pt alex radoi
    cocalari dar ce vocabular ai maestre ti se pare normal sa mergi ca melcul , nu sunt un vitezoman , fac drumuri de galati bucuresti zilnic si merg cu 20 km/h peste limita legala asta inseamna ca sunt cocalar mai soferachele lu` peste ? altii nu se uita la viteza si sunt in stare sa te omoare pe sosele si nu are nimeni de grija de ei deoarece scot cativa euroi din buzunar si au plecat mai departe curati ca lacrima si eu dak sunt prins cu 70 in localitate sunt tratat precum un infractor......dar asta e traim intr-o tara de kkt , este criza dar nu la gropi k de vor sa scoata rablele de pe sosele dar pt ce sa si ia lumea masini noi ca sa aiba ce rupe la ele in 5000 km si in germania o masina cu 300000 km are schimbari doar de ulei filtre placute de frana iar noi arcuri amortizoare bucse pivoti etc , dar asta e tara arde si babele se piaptana.......o sa fie iadul pe pamant in Romania in scurt timp.....
    6 2
  • thewowthing
    Jenant
    Alerta!!! Suntem tara cu cele mai multe radare din Europa. Opriti-va fratilor din astfel de achizitii si puneti la punct infrastructura rutiera!!! In Iasi, Botosani, Vaslui, Suceava drumurile sunt impracticabile, si cred ca nu numai in Moldova!!! Sa traiasca Politia Romana!!! La noi ce e 120km/h Permis saltat in Europa viteza de croaziera...


    Mult succes!
    6 0
  • Eficienta 0
    Bani aruncati intr-un abis si asta pt ca nesimtirea va continua sa existe de ambele parti : atat in randul soferilor, cat si grosolania politistilor. Pe mine m-a oprit "pe dreapta" un nenica in fata politiei rutiere pt legitimare, statea "la Grebla". Nu cred ca sunt eficiente radarele lor, pentru ca ORICUM nu ai unde (nu iti permite infrastructura) sa depasesti cu mult 120-140 km/h. Imi plac dotarile standard de care beneficiaza Logan-urile lor. Vreau si eu sirena si girofar!!!
    3 0
  • MINODOR
    NU E DRACU ASA NEGRU
    Radare invizibile cat se poate de fals.Aceste radare sint fabricate de o firma din Mare Britanie Traffic Safety Systems si sunt cei care au omologat inca din 2004 acest sistem instant on si functia pop pe intelesul tuturor VEIOZA politistilor romani.Aceste radare nu sunt de speriat dar vor face mult mai multe victime dintre noi intrucat multi dintre participantii la trafic nu/si vor permite detectoare din clasa premium care reusesc sa detecteze in timp real scanarea in pop care are loc si chiar dintre aceia care sunt posesorii unor astfel de detectoare nu l-e vor fi de folos cand vor rula de unii singuri si in 3 5000 de metri nu vor fi alti participanti la trafic care sa fie scanati si atunci cand nenea militeanu te vede ca vii tare poc butonul si poc te/a prins bineinteles daca esti in raza de 800 1200 metri pentru doritorii de aparate de detectie cele care trec in teste cu brio scanarea pop sunt nr :VALENTINE 1,DE LA ESCORT PASPORT INCEPAND CU 8500 PANA LA VARFUL DE LANCE 9500 IX SI NEDETECTABILUL DIN TITAN REDLINE NU ESTE CAZUL PT ROMANIA,LA BELTRONIX STI DRIVER IDEM CA REDLINE ,RX65 SI GX 65 SI SUNT SI ALTE DETECTOARE DE LA COBRA ....TOTUSI CELE ENUMERATE REPREZINTA TOPUL PT BINEINTELES CINE/SI PERMITE .Pe saiturile de specialitate si de testare se spune ca detectia data de aceste VEIOZE omologate poate fi pusa sub semnul intrebarii in cazul unui proces intrucat datorita timpului f mic de scanare doplerul aparatului radar trebuieste calibrat de cel putin trei ori intr/o perioada de opt ore si consemnat intr/un regisru special asta in USA dar la noi cum toate/s dupa ureche cred ca vor primi avizul de la cei de la omologari intrucat sunt de noua generatie omologate in occident si invizibile pe deasupra .Drumuri bune fara incidente nu va bazati numai pe detector mai e statia ,blitul si NOROCUL .PA
    6 0
  • Statii citizenband
    Cea mai buna cale de a evita aceste noi radare se pare ca sunt statiile de emisie receptie,cei de pe tir le folosesc....fac des traseul Arad-Bucuresti shi de multe ori caut sa merg in spatele unui tir sau camion care are asa ceva(de la arad la deva,cel putin).
    4 0
  • multa prostie
    Daca satele care sunt strabatute de drumurile nationale/europene nu ar fi dezvoltate pe lungimea acestora nu s-ar mai pierde mult timp pe drumuri. Dar prostia e in floare si de multe ori indicatoarele de la intrare/iesire din localitate sunt mutate prelungind si mai mult restrictia de viteza redusa. ar trebui ca dezvoltarea satelor sa se faca de-a latul drumurilor nationale care le strabat.
    Poate preia cineva ideea asta si vom circula in conditii mai bune peste cativa ani
    7 0
  • antiradar eficient
    Un antiradar eficient este: BEL RX65, la distanta de 1371.60 m are eficienta 80% contra "noilor radare".
    1 0
  • @ alex radoi
    MAI TU ESTI MMILITIAN ? sau PROST? (scuze este pleonasm) zici ca ai avut carnetul luat, pai mai bine era sa ramai cu el asa ca sa numai incurci circulatia
    8 4
  • prostii satului
    mi-a ramas roat dreapta fata intr-o groapa de vreo 40 de cm,deci avem sosele ffff bune si asta ne mai trebuia...asfaltati ba taranilor drumurile,nu sa bagati 33 de mii intr-un logan.nenorocitii dracului
    10 1
  • Alex Radoi
    Nu idiotule draga, incercam sa-ti explic ca e stupid sa pui in pericol viata ta si a altora, dar din pacate majoritatea intram intr-o rutina dintr-asta periculoasa, din care este bine sa ne mai scoata cineva din cand in cand, daca singuri nu putem. Acum te-ai prins, cocalar mic...?
    5 7
  • Incredibil
    Comentariile sunt incredibile. Este anormal cat de multe aprecieri pozitive isi atrag cei care incurajeaza "pilotajul" pe sosea. Traim intr-o tara trista plina de oameni submediocrii. Ca bine zicea Cheloo de la Parazitii... "sunt inconjurat de ciori negre si de cocalari". Concluzia: n-am detector (cat de disperat sa fii ca sa suporti un bip pe minut) si ma bucura nespus ca exista o jucarie noua care sa-i arda pe shumacherii taranoi care au descoperit si e antiradarul (pacat ca multi dintre ai au sarit inventia numita sapun si cititul).

    P.S.: Astept cu nerabdare ca frustratii astia de la Automarket sa-mi stearga mesajul asa cum s-a intamplat in ultima perioada. Probabil ca va simtti in esantionul reprezentativ blamat de mine baieti. Atunci se explica!
    7 10
  • Statie CB
    Solutia, in ultimele 6 luni, a fost simpla la mine: statie emisie-receptie pe masina, setata pe canalul 22, cu casca (pentru a nu-i deranja pe ceilalti din masina).
    Am scurtat drumul Brasov-Arad cu doua ore, am inceput sa conduc mai responsabil sa sa stiu tot ce misca pe sosea - soferii de TIR sunt "soimi". Avertizorul de radar este deja pe locul 2...
    5 0
  • acolo sus
    da acolo sus .. la fotoliile de sefi ... o fi cineva care sa citeasca comentariile si nemultumirile noastre ? o fi cineva care sa fie interesat sa faca un lucru bun in tara asta ... sincer nu cred. probabl ca ne meriam soarta din moment c nu suntem in stare sa luam atitudine ...
    4 0
  • George
    Bee III are o functionare defectuoasa
    Asa cum puteti vedea mai jos Bee III are multe erori in mod POP dar in Ro sunt permise. In tribunal o sa putem castiga fara probleme.
    Sper sa nu deranjeze linkul de mai jos, dar acolo e explicat exact de ce nu sunt ok aceste radare....

    http://www.valentine1.com/pop/whatispop.asp
    2 0
  • florine
    :(
    Tara arde, babele se piaptana.......

    Tocmai de radare avea nevoie tara noastra....
    Sunt atatea cazuri de accidente din cauza radarelor.....Mai bine ar functiona camerele alea care sunt anuntate cu cativa metrii inainte de semne de circulatie, decat sa stea fomistii de politai la colt si dupa sa-ti vorbeaca analfabetii ca si cum ar fii cei mai cunoscatori oameni de legislatie......
    In alte tari e o rusine sa fii politist la circulatie la noi e cea mai mare smecherie....
    1 0
  • Cel mai bun detector radar
    Nu are sens sa dati bani pe detectoare radar superperformante. Sunt prea scumpe si cu rezultate indoielnice. Testat de mine cel mai bun detector radar si nu numai: http://2urbietorbi.wordpress.com/2010/03/01/cum-sa-te-feresti-de-radarele-noi/
    3 0
  • aa
    Pardon...nu sunt 1.5 85 :) ci...67 cp...sa inceapa urmaririle!!!
    3 0
  • Shughi
    Noi ne certam.....
    Noi ne certam pe prob imaginare, ca ala e cocalar, ca ala e melc, ba ca e mosneag, ba ca e vitezoman cand pe cei care chiar sunt cocalari si merg cu sute de km la ora nu-i intereseaza de noile radare si nici nu au detectoare pt ca ei "nu sunt prinsi".Cei care au facut afacerea cu radare sau imbogatit, noi ne certam intre noi de parca noi suntem de vina si lor li se rupe.
    3 0
  • Securistii / militienii sunt printre noi
    ....si baga zazanie. Una peste alta - daca pana acum se fura prin contractele cu statul (contractul cretinilor de la UTI care au adus radarele si le-au vadut lui Blaga -ca sa-si scoata banii bagati in campania electorala) de acum incolo mana HOTILOR va intra in mod legal in buzunarul omului de rand si ii va lua banii si asa putini mult mai des decat pana acum sub pretextul ca -,,trebuie sa avem grija de cetatenii patriei''. Bineanteles ca militia e in tot si in toate -inclusiv (poate inconstient ? ) in mesajele de pe forum-uri in genul ,,siguranta noastra e mai presus de toate....foarte bine .......de acum incolo o sa o pateasca toti cei care merg cu 51 la ora -mama lor de ... I-as intreba pe cei care comenteaza si o tin sus si tare ca trebuie mers cu 50 peste tot - cati kilometri fac lunar pe minunatele drumuri ale tarii(poate in masinile militiei)?
    Probabili putini -si aia incet -ca de' timpu' trece - leafa merge - fraierii (adica cei multi) platesc. Speranta mai e -statiile CB,Scanerele (cu care ii putem auzi pe militienii analfabeti vorbinb) , FLIPPLATE-urile sau COYOTE RADAR .
    Totul e sa nu ne lasam omorati de GUNOAIE fara sa luptam. Incet incet se va ajunge la ,,care pe care'' si ne vom inrai asa cum s-a mai intamplat . Si va fi RAU - cand mamaliga atomica (de asta data) va expolda.
    8 0
  • Investitii cu anticipatie
    E bine !
    Cand vor fi gata strazile si autostrazile in Romania, nu vom mai avea nici un ban disponibil, ei si atunci ce bine ne vor prinde radarele astea performante.....
    1 0
  • am patinat o sapt prin germania si nu am vazut nici un radar.
    si de la arad pana la c-ta am vazut vreo 10.
    4 0
  • lucianx
    atentie aici !
    Bataie de joc! Guvernul Boc a inventat treaba asta ca sa ne ia banii! asta e clar! si tot acest guvern, aduce la negru, spre comercializare, noile detectoare radar care se vor descurca f bine si se vor vinde foarte bine de asemenea, voi nu va dati seama ca aici e vorba de a castiga de 2 ori? odata statul cu amenzile, si apoi la negru unul dintre parlamentari va castiga in urma vanzarii detectoarelor, aduse cu containerul, ca pana acuma, care se vor vinde la negru fara factura...ce naiba , doar trebuie sa faca astia bani, nu????? astept comentarii....cius
    4 0
  • HA
    in loc sa ne faca strazile sa putem macar sa mergem pe el, astia ne baga radare !! vedeate-as in mormant basescule cu toti prietenii tai !!
    3 0
  • as21ro
    @ Mr. carutzashu
    Domnu' "carutzash", dupa modul tau de a scrie cu "tz" si "sh" , s-ar parea ca tu ai mai degraba 18, cel mult... Daca vrei, ne putem intalni oricand doresti sa-ti demonstrez ca am mult peste varsta ta(presupun ca esti un adolescent frustrat de acneea dupa fata, sau din cauza varstei prea mici, pt obtinerea permisului de conducere).Posibil ca varsta ta sa fie egala cu anii impliniti de mine de la obtinerea permisului cat. B.Presupun ca de alte categorii nu ai auzit si nu-si au rostul in discutia cu tine.Ma gandesc ca am putea face si un pariu ca nr de km parcursi de tine cu masina si pedestru sunt mai mici decat cei parcursi de mine doar cu masina de cat. B.
    P.S. martori la pariu si la intalnire sa-i punem pe cei de la Automarket... ;)
    4 0
  • detectoare radar
    varianta care o folosesc eu,pe autoturisme statia tir....e legal,nu costa decat 400 ron,si mai sigur deatat nu poti fi.Aflii tot ce ai nevoie de la filtre,radare,etc...inclsiv rute ocolitoare in caz de ambuteiaj
    2 0
  • cel mai simplu
    Dati flashuri oameni buni. Si eu mereu cand vad politie dau flashuri, asa sa faca toata lumea, e cea mai simpla metoda, nu uitati :)
    2 0
  • marius
    am scapat de 4 din ele
    Am scapat de 4 din ele. au avut ei grija :)) http://www.parereata.info/95/Noile-radare-invizibile-accident-in-lant.html
    1 0
  • aaaaaaaaaaaaaaaaa
    tare
    va doare domnilor vitezomani
    0 2
  • razvan
    moale
    ...ne doare la 800 de metri in fatza automobilului, domnule "aaaaaaa" pentru ca unele stiri sunt facute doar sa sperie romanul credul. Noile radare POT FI DETECTATE ..."modul stand by ... " dar se da "on line" pentru a citi vitezele autoturismelor din trafic? cat de prost sa fii sa nu te gandesti ca odata ce se da on line radarul va fi reperat de la distante foarte mari de cei cu detectoare bunicele?!
    0 0
  • radare
    fratilor! am fost in toata europa si nu mi s-a ridicat un punct am stat 5 ani afara. nu pot sa cred, ca la noi la nimeni. in loc sa facem ceva sa ne consolidam infrastructura noi investim an radare si in strategii de prindere a vitezomanilor ca la vanatoare. asta-i romania noastra mult succes
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru