Danemarca se alătură țărilor care vor să interzică vânzările de mașini diesel și pe benzină: obiectivul este anul 2030

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Miercuri, 03.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Danemarca intenționează să interzică comercializarea mașinilor diesel și pe benzină din 2030 și a celor hibride din 2035, ca parte a planurilor de a promova mașinile electrice.

Danemarca este cea mai nouă țară care se alătură propunerilor oficiale cu privire la interzicerea comercializărilor de mașini diesel și pe benzină.

Premierul Lars Lokke Rasmussen a anunțat marți inițierea unui proiect de lege care prevede interzicerea vânzărilor de mașini diesel și pe benzină din 2030 și a celor cu sisteme de propulsie hibride începând din 2035. Pentru a intra în vigoare, legea va trebui aprobată de Parlament în cursul săptămânii viitoare.

"Este o mare ambiție care va fi dificil de îndeplinit. Dar exact acesta este motivul pentru care încercăm să facem asta", a declarat el citat de agenția de presă Reuters.

Cu numai doi ani în urmă, Danemarca a mărit taxele pentru mașinile electrice, ceea ce a condus la prăbușirea vânzărilor. Dacă până atunci cota de piață a acestora era de circa 3%, după introducerea taxelor vânzările au devenit nesemnificative.

Până în prezent, Marea Britanie și Franța au anunțat că intenționează să interzică vânzările de mașini diesel și pe benzină începând din 2040.

În plus, orașe precum Paris, Madrid, Mexico City și Atena au anunțat că vor să introducă măsuri similare pentru zonele centrale începând din 2025.

Prin aceste măsuri, Danemarca se alătură altor țări nord-europene prietenoase cu mașinile electrice. În Norvegia, mai mult de jumătate dintre mașinile vândute sunt electrice sau hibride, în timp ce în Suedia cota de piața este de 7%.

Via Reuters

Comentarii (4)

  • in articol este vorba despre Diesel

    iar in poza e Apa Sambetei?
    8 4
  • Edikkk
    Bravo Danemarca !!!
    3 8
  • mircea badea
    cat de smechera e norvegia..
    5 2
  • @mircea....Danemarca...imaginea e din Copenhaga
    4 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru