Daimler, dat în judecată în Germania pentru ascunderea informațiilor privind manipularea emisiilor: investitorii cer daune de 900 de milioane de euro

de Paul Cosma
Marti, 07.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daimler a fost dat în judecată în Germania de un grup de investitori instituționali, după cum anunță o firmă de avocatură. Investitorii susțin că Daimler le-ar fi ascuns informațiile cu privire la folosirea softului de manipulare a emisiilor și cer daune de 900 de milioane de euro. Daimler spune că se va apăra cu “toate mijloacele legale”.

În toamna anului trecut, presa germană vorbea despre o posibilă amendă de un miliard de euro pentru Daimler pentru trucarea emisiilor diesel. La acea vreme, autoritățile ar fi descoperit dispozitive ilegale pe un număr de 280.000 de vehicule Clasa C și Clasa E.

Până la finalizarea acelei anchete, Daimler se confruntă cu o nouă problemă în Germania. Mai mulți investitori instituționali au dat în judecată compania pentru că Daimler le-ar fi ascuns informațiile cu privire la manipularea emisiilor, precum și riscurile și costurile ce derivă din folosirea acelui software, fapt ce încalcă legea pieței de capital, anunță firma de avocatură care îi reprezintă pe investitori.

“Reclamanții au cumpărat acțiuni Daimler la un preț prea mare și suntem convinși că Daimler este dator să plătească prejudiciile cauzate,” transmit avocații investitorilor.

Daimler susține că nu a fost notificat formal cu privire la acest proces, spunând că acuzațiile sunt nejustificate: “Ne vom apăra împotriva acuzațiilor cu toate mijloacele legale”.

Via Reuters

Comentarii (3)

  • E condamnabil ce au facut, dar nu pot sa nu-i inteleg. O companie cu renumele lui Daimler nu ar face niciodata asa ceva de bunavoie. S-a ajuns aici din cauza indivizilor de la UE, care fac norme de poluare rupte de realitate, asa cum sunt si eurocratii care le nascocesc. Rupti de realitate. Totul duce la o inrautatire a vietii tuturor, in primul rand prin preturi tot mai ridicate.
    9 11
  • „indivizii de la UE” sunt germănoși. Iar tu, cu cât te închini mai mult la ei, cu atât ești mai habarnist!
    8 6
  • @CPM: reciteste ce am scris. Hai ca se poate! Curaj! :)
    5 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru