Dacia a fost desemnată cea mai mare companie din sud-estul Europei în funcție de venituri: constructorul român a obținut 5.34 miliarde de euro în 2018

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Sambata, 12.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia este compania care a obținut anul trecut cele mai mari venituri din Europa de Sud-Est, iar România este reprezentată pe podium și de producătorul de carburanți și gaze naturale OMV Petrom.

SeeNews, unul dintre cei mai importanți furnizori de date economice din Europa de Sud-Est, a publicat recent topul celor mai mari companii din această regiune, pe baza veniturilor raportate pentru anul 2018.

Datele analizate de SeeNews arată că Dacia este cea mai mare companie din Europa de Sud-Est, după ce a generat venituri totale de 5.34 miliarde de euro în cursul anului trecut, în creștere cu 5.6% comparativ cu 2017.

Pentru anul trecut, Dacia a raportat o producție de peste 335.000 de mașini la uzina de la Mioveni, în creștere cu aproape 7% comparativ cu 2017. În plus, Dacia a produs și aproape 34.000 de caroserii pe care le-a exportat uzinei pe care Grupul Renault o deține în Algeria.

În clasamentul realizat de SeeNews, poziția a doua a revenit companiei slovene Petrol cu venituri totale de 4.3 miliarde de euro, după o creștere consistentă de 15.15%.

Pe lângă Dacia, România este reprezentată în acest clasament și de OMV Petrom, filiala din țara noastră a producătorului austriac OMV înregistrând venituri totale de 4.1 miliarde de euro (+21%).

Cu această performanță, OMV Petrom, cel mai mare furnizor de carburanți din România, a ocupat locul trei în acest clasament.

Interesant este însă că OMV Petrom este compania care a obținut cel mai mare profit, de aproape 832 de milioane de euro.

Via Emerging Europe

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru