Cursa de Formula 1 din Azerbaidjan a fost amânată: noul sezon va începe cel mai devreme în 14 iunie în Canada

de Daniel Popescu, Foto: Mercedes-Benz
Luni, 23.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cursa de Formula 1 care ar fi trebui să aibă loc în Azerbaidjan în 7 iunie a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2. Noul sezon va începe cel mai devreme în 14 iunie în Canada.

Calendarul Formulei 1 pentru sezonul 2020 va suferi o nouă modificare, după ce organizatorii Marelui Premiu din Azerbaidjan au anunțat oficial amânarea etapei.

Cursa de pe circuitul stradal de la Baku ar fi trebuit să aibă loc în 7 iunie, însă va fi reprogramată din cauza pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2.

"Amânarea a fost decisă după discuții cu Formula 1, FIA și Guvernul din Azerbaidjan. Este rezultatul direct al pandemiei, iar decizia se bazează pe sfaturile experților din cadrul autorităților relevante", menționează organizatorii într-un comunicat de presă.

Anterior, primele șapte curse ale noului sezon au fost amânate sau chiar anulate din cauza pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2, astfel că în prezent primele opt curse nu vor avea loc conform programului stabilit inițial.

În acest context, sezonul 2020 al Formulei 1 va începe cel mai devreme în 14 iunie cu Marele Premiu al Canadei. Formula 1 speră însă să aibă posibilitatea de a reprograma o parte dintre cele opt curse amânate.

De altfel, tradiționala pauză de vară din luna august a fost deja eliminată în speranța că vor putea fi programate câteva curse.

Este posibil ca noul calendar să includă și câte trei curse într-un interval de numai 14 zile, caz în care Marile Premii vor avea loc cel mai probabil pe parursul a numai două zile.

Via Formula1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru