Cupra prezintă conceptul Tavascan: SUV-ul electric are 306 CP și autonomie de 450 de kilometri

de Paul Cosma
Luni, 02.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cupra a prezentat Tavascan, conceptul unui SUV electric ce dezvoltă 306 CP și care promite o autonomie de până la 450 de kilometri cu ajutorul bateriei de 77 kWh. Conceptul Tavascan poate parcurge repriza 0-100 km/h în mai puțin de 6.5 secunde.

Salonul Auto de la Frankfurt va găzdui lansarea unui prototip interesant al celor de la Seat. Spaniolii au publicat primele imagini și detalii pentru conceptul Tavascan, a cărui titulatură este inspirată de satul cu același nume din Munții Pirinei.

Cupra Tavascan este un SUV coupe cu două motoare electrice (câte unul pe fiecare punte) cu o putere totală de 306 cai putere. Construit pe platforma MEB a grupului Volkswagen, are o baterie de 77 kWh care promite o autonomie de până la 450 de kilometri.

Cupra susține că noul său concept este capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 6.5 secunde. Viteza maximă nu a fost menționată.

Apariția lui Tavascan vine în contextul cererii de pe segmentul SUV-urilor, o piață cu o creștere estimată la 15% în acest an. Cupra nu oferă, deocamdată, detalii despre o posibilă variantă de producție pentru acest prototip electric.

Via Cupra

Comentarii (2)

  • ACE - Craiova
    Conceptul arata SUPER!!!!

    Bateria este aceeasi cu cea prezentata pentru VW ID.3 (varianta cea mai capabila - care se va lansa in circa 1-2 ani).
    In ceea ce priveste autonomia electrica a conceptului (450 km) - este apropiata de cea de la: AUDI e-tron, AUDI Q4 e-tron, MERCEDES EQC, JAGUAR I-Pace, viitorul SUV FORD care va fi prezentat in curand etc....

    Mie imi place MULT bordul - foarte aerisit - in stilul TESLA.....Sa vedem daca la varianta de serie va ramane aceeasi viziune....

    BRAVOS SEAT!!!!
    15 8
  • Când o să-i vezi prețul o să ți se ofilească entuziasmul.
    16 9

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru