Cota de piață a mașinilor diesel a scăzut la 30% în Europa în 2019: mașinile cu motoare pe benzină au acaparat aproape 60% din total

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Joi, 06.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Doar 30.5% dintre mașinile înmatriculate anul trecut în Europa au avut motoare diesel, în scădere de la aproape 36% în 2018, în timp ce aproape 60% dintre mașinile au motoare pe benzină.

Asociația Constructorilor de Automobile din Europa (ACEA) a publicat în această săptămână un amplu raport cu privire la tipurile de motorizări preferate de șoferii din Uniunea Europeană în cursul anului trecut.

Tendința remarcată încă de la izbucnirea scandalului Dieslegate se păstrează, cu o scădere pronunțată pentru motorizările diesel, în timp ce mașinile cu motoare pe benzină și mașinile hibride și electrice continua să câștige teren.

Astfel, 58.9% dintre mașinile înmatriculate în Europa în 2019 au avut motoare pe benzină, în creștere de la 56.6% în 2018. În schimb, doar 30.5% dintre mașinile înmatriculate anul trecut au fost diesel, în scădere puternică de la 35.9% cu numai un an în urmă.

Între timp, ritmul de creștere pentru mașinile ecologice este în continuare unul relativ lent: doar 3.1% dintre mașinile înmatriculate anul trecut pe continentul european au fost electrice sau plug-in hybrid, comparativ cu cota de piață de 2.1% din 2018.

Potrivit datelor furnizate de ACEA, pe piața din România s-au înmatriculat 1.506 mașini electrice în 2019, în creștere cu 149% comparativ cu 2018, în timp ce înmatriculările de mașini hibride au crescut cu 94%, la 7.467 de unități.

ACEA susține însă că nu are date pentru mașinile plug-in hybrid de pe piața din România.

Via ACEA

Comentarii (8)

  • Anonim
    Eu credeam ca 60% au acaparat masinile electrice cand sa vezi am schimbat doar conbustibilul poluarea ramane . Dieselul va continua sa scada pana in momentul in care toti fanii astia care o ard cu electricele o sa trebuiasca sa plateasca curentul .
    23 10
  • @Anonim

    Poluarea nu se duce atat de repede mai ales ca exista foarte multi oamnei imbecili si prosti care FUMEAZA ! Poluarea nu se va reduce niciodata daca nu se interzice FUMATUL! Astia interzic masinile diezel si apoi pe benzina spunand ca doar masinile polueaza masiv cand de fapt doar loganele polueaza masiv ! Ar trebui interzise vanzarile de tigari adica moartea neagra sau poluarea omului cum vreti voi sa ziceti la aceste tigari poluatoare ! Cand colo ei interzic ceva ce nu polueaza foarte mult ! RUSINE !
    10 23
  • netam-nissan
    nu stiu daca ferentari e in europa, dar un coleg mi-a spus ca electricele sint acolo in crestere, legate sus la stalpi cu fire groase.
    poate stiti voi daca si dl buhnici locuieste in ferentari.
    iar dl skoda mai bine s-ar apuca de fumat decit sa ne polueze aici cu aiureli de parca vezi cum ii fumega neuronu
    29 5
  • ACE - Craiova
    Pana la 100% mai lipsesc 7,5% - ce sa fie - hibride fara incarcare la priza, GPL, hidrogen, in total de doua ori si jumatate mai multe dacat cele cu alimentare la priza PHEV si BEV?!
    11 7
  • andrei
    aoleoooooo! deci tu compari poluarea de la masini cu aia de la fumat? loooooooooool.
    13 3
  • Cifrele din articol adunate dau 92.5, adica o lipsa la apel de 8.5 procente. Acum nimeni nu acuza cifrele si stirile ca ar fi masluite si ca ar incerca sa dea o lumina falsa asupra Diesel-ului. Cine s-ar putea gandi sa faca asa ceva? :)

    Am vorbit cu mai multi germani care toti s-au declarat iritati de noua gaselnitza cu masinile cu baterii si au spus ca nu pricep de ce se screme industria sa creeze furtuna intr-un pahar cu apa, pentru ca masinile cu baterii nu au cum sa prinda in numar mare. Pur si simplu nu e fezabil si la un numar mai mare de masini cu bateriile actuale, s-ar bloca toata tarasenia.

    Dar cine suntem noi ca sa articulam niste propozitii logice? Cui ii pasa de logica, adevar si cifre cand "progresul" ne indeamna sa ne legam singuri la ochi si sa alergam cu capul in zid? :)
    11 2
  • Edikkk
    https://youtu.be/QIt2X176b0Y
    1 7
  • @Edikkk

    Multumesc de videoclip chiar nu stiam ca exista Tesla Semi in America. Uite si partea a doua a videoclipului:

    youtube.com/watch?v=Tz5WYntUHbA
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru