Consiliul Concurenței a lansat Monitorul Prețurilor pentru carburanți: utilizatorii pot afla online prețurile practicate de benzinării

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Luni, 01.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Consiliul Concurentei a lansat aplicația Monitorul Prețurilor pentru carburanți, care permite utilizatorilor să verifice online prețurile la benzină, motorină și GPL la benzinăriile aflate în apropiere.

Șoferii au începând de luni posibilitatea de a verifica online prețurile la benzinăriile aflate în apropiere, pentru a afla astfel unde poate să alimenteze la prețuri mai bune.

Opțiunea este disponibilă în cadrul serviciului Monitorul Prețurilor și a fost lansată de Consiliul Concurenței.

Astfel, prin accesarea portalului Monitorul Prețurilor, șoferii au posibilitatea de a căuta cele mai bune prețuri la benzină (standard și premium), motorină (standard și premium) și GPL la benzinăriile OMV, Petrom, Rompetrol, MOL, Lukoil, Șocar și Gazprom.

Aplicația utilizează localizarea utilizatorului pentru a afișa pe hartă prețurile celor mai apropiate benzinării, iar utilizatorii au posibilitatea de a căuta doar prețurile de la anumite benzinării preferate. În plus, utilizatorii au posibilitatea de a vedea pe harta care dintre benzinării oferă și puncte de încărcare pentru mașinile electrice.

De asemenea, utilizatorii pot căuta și benzinăriile care oferă diverse servicii suplimentare, cum ar fi alimentare cu AdBlue, spălătorie, vignetă, reîncărcare electronică pentru cartele ale operatorilor de telefonie sau bancomate.

Consiliul Concurenței consideră că noua aplicație va crește concurența între benzinării, ceea ce ar putea conduce la o ușoară scădere a prețurilor la carburanți.

"Monitorul Preţurilor carburanţilor auto urmăreşte stimularea concurenţei între companiile de distribuţie a carburanţilor auto şi asigurarea posibilităţii consumatorului de a alege carburanţii cu cel mai bun raport calitate-preţ", menționează Consiliul Concurenței.

La data redactării acestui articol, aplicația Monitorul Preturilor funcționează cu dificultate, cel mai probabil din cauza numărului ridicat de accesări simultane.

Via Adevărul

Comentarii (2)

  • Un Rahat de aplicatie,,pe o raza de 5 km. de obicei intr un oras , de provincie se "formeaza" un cartel din firmele distribuitoare!.. Intr un judet e un pret,altul,,alt pret! Asta trebuia sa vezi,,
    3 1
  • @joe
    Incearca butoanele. Poti seta o ruta, poti seta punctul unde vrei sa vezi... etc.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru