Competiția Transylvania Classic are loc la Sibiu în perioada 20-22 august: 25 de mașini electrice la start

de Daniel Popescu
Miercuri, 19.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Competiția de regularitate Transylvania Classic va avea loc la Sibiu în perioada 20-22 august, iar la start se vor alinia 25 de echipaje cu mașini electrice precum Porsche Taycan, Tesla Model 3, BMW i3 sau Renault Zoe.

Cea de-a treia ediție a competiției de regularitate Transylvania Classic va avea loc în perioada 20-22 august în județul Sibiu și propune un traseu cu o lungime totală de aproximativ 400 de kilometri la categoria dedicată mașinilor electrice.

Echipajele înscrise în concurs vor ajunge prin câteva puncte de atracție celebre ale județului Sibiu, printre care se numără Biertan, Păltiniş, Poiana Sibiului şi Transfăgărăşan.

După ce primele două ediții au avut la start doar câte 5 mașini la această categorie, ediția din acest an propune un număr record de 25 de echipaje.

Pe lista participanților figurează și colegul nostru Cornel Șocariciu, care va fi copilotul lui Radu Gurămultă într-un Porsche Taycan Turbo cu motor de 680 de cai putere și o baterie cu capacitatea netă de 83.7 kWh cu autonomie de până la 450 de kilometri.

Printre celelalte 24 de mașini electrice aliniate la start se numără și Tesla Model 3, Jaguar I-Pace, BMW i3, Renault Zoe, Kia Soul EV, Volkswagen e-Golf sau Mini Cooper SE.

"Mi-ar plăcea să vedem din ce în ce mai multe vehicule electrice la start și sper să atragem cât mai multe mărci auto care au astfel de modele în portofoliu, dar și companii care au în parcul auto modele electrice sau proprietari de astfel de mașini care vor să petreacă un weekend "electric" la Sibiu", a declarat Sorin Itu, organizatorul evenimentului.

În cadrul evenimentului va fi lansat și un proiect de motorsport de anvergură organizat de BMW Group România și Vitesco Technologies.

Ediția din acest an se desfășoară în memoria jurnalistului George Botezatu, câștigătorul primei ediții, iar echipajele participante se vor lupta pentru un trofeu special care-i poartă numele.

Via Transylvania Classic

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru