Comandă inedită pentru Nikola: constructorul american va livra 2.500 de mașini electrice de salubritate până în 2023

de Daniel Popescu
Marti, 11.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nikola a primit o comandă de 2.500 de mașini electrice de salubritate din partea unei companii americane. Unitățile vor fi livrate începând din 2023.

Nikola este unul dintre cei mai noi start-up-uri auto din Statele Unite, iar până în prezent s-a remarcat doar prin planurile pentru lansarea unui pick-up electric în 2022 (foto).

Constructorul american a anunțat însă în această săptămână că a primit o comanda inedită pentru producția a 2.500 de mașini electrice de salubritate pentru compania americană Republic Services.

Acordul prevede că livrările vor începe în 2023 și că mașina electrică de salubritate va avea o autonomie de circa 240 de kilometri. De asemenea, contractul prevede posibilitatea de a dubla numărul de comenzi la 5.000 de unități.

Republic Services susține că a luat decizia de a electrifica flota de mașini de salubritate pentru a opera mai silențios în cartiere, pentru a reduce costurile de întreținere și pentru a reduce emisiile de dioxid de carbon.

În urma anunțului, acțiunile Nikola au crescut cu 22% la aproape 45 de dolari, însă rămân mult sub pragul de 67 de dolari atins în 1 iunie înainte de o depreciere de 55% pe parcursul lunii iulie.

Nikola își propune ca în 2022 să înceapă livrările pentru pick-up-ul electric Badger, care va fi alimentat cu hidrogen și promite o autonomie de circa 1.000 de kilometri. Nikola va avea însă parte de o concurență puternică în acest segment, întrucât pe piață vor mai apărea în 2021 și Tesla Cybertruck, Rivian R1T și Hummer EV.

Via Reuters

Comentarii (2)

  • Marca Tesla avem,Nikola avem. Pe cand si marca Nicolae Teslea?
    8 0
  • Sa fie un semn ca primele masini livrate vor fi de gunoi ?
    9 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru