Circuitul de la Imola vrea să găzduiască o cursă de Formula 1 în 2020: etapa ar putea avea loc în septembrie

de Daniel Popescu
Vineri, 24.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Reprezentanții circuitului de la Imola sunt interesați să găzduiască cel puțin o cursă de Formula 1 în sezonul 2020, eventual la începutul lunii septembrie după Marele Premiu al Italiei.

Formula 1 caută în prezent soluții pentru a salva sezonul 2020, în funcție de modul în care țările din calendarul competițional încep să ridice restricțiile de circulație.

Primele nouă curse au fost deja amânate sau anulate în mod oficial, iar același lucru se va întâmpla cel mai probabil și cu etapele programate în Franța și Belgia.

Pe de altă parte, reprezentanții circuitului de la Imola au anunțat că sunt interesați să găzduiască cel puțin o cursă de Formula 1 fără spectatori, dacă acest lucru va fi permis de autoritățile italiene.

"Această situație reprezintă o oportunitate pentru noi. Au nevoie de câteva curse pentru a avea un campionat mondial, așa că de ce nu s-ar gândi la Imola? Depinde dacă guvernul ne va permite. Sigur că vom găzdui cursa gratuit, iar apoi vom discuta despre costurile noastre", spune Angelo Sticchi Damiani, președintele Automobil Club Italia.

Cea mai adecvată dată pentru o astfel de cursă la Imola este 13 septembrie, la o săptămână după Marele Premiu al Italiei, care cel puțin pentru moment nu a fost amânat sau anulat.

"Poate că este mai ușor să organizăm o cursă împreună cu Monza, pentru ca echipele să economisească bani.

Dar anul trecut am avut vreme frumoasă și în octombrie și prima jumătate a lunii noiembrie", a adăugat Damiani.

Imola a găzduit ultima oară o cursă de Formula 1 în sezonul 2006.

În prezent, cel mai plauzibil scenariu este ca sezonul 2020 al Formulei 1 să înceapă în Austria cu două curse programate în 5 iulie și 8 iulie și să continue apoi cu două sau trei curse pe circuitul de la Silverstone, începând cu 19 iulie.

Via Autosport

Comentarii (12)

  • Chiar imi e dor de circuitul asta - de-ar fi Alonso si Schumacher pe el !
    12 3
  • Senna
    5 3
  • Costel
    Alonso sau Schumacher nu mai sunt pe el, dar cica ar fi ramas cateva bucatele din Senna acolo.


    Noi nu avem cursa de F1, pe orice circuit, o cursa acolo macar si voi aveti vise cu Schumacher. Piloti avem, curse nu avem.
    8 13
  • Costel
    tizule ,

    oi reusit sa ma convingi azi-dimineata ca nu toti cei care poarta prenumele @Costel is pe acelasi palier la limita decentei a mobilarii intelectuale intr-ale F1 ,asta ca nu afirm din debutul interventiei mele ca furtul de identitate practicat de tine pana si-n vremea ordonantelor militare se pedepseste drastic ,cu maximul de pedeapta +supliment de 2 ani iar ca sa atac frontal subiectul de mai sus, iata ca si-n momentele cand astern aceste randuri is profund contrariat & dezamagit de faptul ca nu-i pomenit nicimacar o singura data in articol numele pentru care acest traseu din Emilia-Romagna beneficiaza de notorietatea suprema in inimile fanilor scuderiei si nu numai generata tocmai de sacralitatea care soseste simultan cu ceea ce defineste pan' la urma cavallino rampante : Autodromo Enzo e Dino Ferrari !
    6 6
  • Sau poate ca pilotii actuali sunt mai buni decat Senna. E o alegere pur subiectiva.
    11 3
  • Nu exista comparatie cu Senna. Spectacol, meserie si character.
    6 10
  • Subiectiv. Facea spectacol cumface si Vettel, scandal cand il mai depasesc unii. Meserie ... eh, Prost e cel putin egalul lui iar Schumacher peste amandoi. Caracter .. ma lasi? Se razbuna pe pista si incerca sa castige prin orice mijloace. IN viata personala nu cred ca l-ai cunoscut nici tu.
    9 2
  • Ce e ala "character"?
    6 2
  • Bernie
    @@hasu.. Senna,Prost,Shumacher,Alonso,Hamilton,Vettel,Rosberg...Toți au făcut măgarii foarte mari pe pista..Si chiar în afara ei..Semna sarea la bătaie dupa curse..Si mai sunt si altele..Caracterul lor infect ii domina si ii indemna să încerce să câștige cu orice pret..Si AROGANTA dusă până la prostie uneori..Astăzi avem parte pe pista de un demn urmas al lor...Verstapen...Dintre toti campionii F1 din ultimii 30-35 de ani doar 3 s au evidențiat pe pista cu un fair play deosebit..Kimi Raikkonen,Button si Villneuve..Astia 3 ar trebui sa primeasca din parte FIA un premiu sau o medalie ptr comportamentul lor sportiv..Si ar trebui dati ca exemple de urmat..Nu discut de viata privata..Fiecare isi traieste viata cum dorește.. Dar F1 nu este singurul sport ,,cu mari campioni cu mici caractere"..Peste tot in sport si in viata gasim asemena oameni..Din pacate tocmai ei sunt luati drept exemple de generatiile care vin din urma..
    3 6
  • @Bernie
    Hamilton este destul de fair-play mai ales in ultima perioada.Are doar 2 pete negre in cariera: A mintit in prima cursa din 2009 si a publicat datele de telemetrie dupa Spa 2012. Nu a lovit niciodata pe cineva intentionat, cand provoca incidente, le provoca ca era cu mintea la Nicole. Britanicul este mai fair-play decat Raikkonen si mai ales decat Villeneuve....Raikkonen este un betiv iresponsabil care intr-o cursa cu Lotus si-a avariat monopostul intentional ca sa abandoneze in primul tur pentru ca "domnul" nu avea chef.M-ai apoi si-a lasat echipa balta inainte de finalul sezonului. .....Villeneuve este poate cel mai mare bou trecut prin f1, un nesimtit pe pista dar mai ales in afara ei.Max Verstappen a avut dreptate cand i-a dat replica cretinului.
    Button este cu adevarat un domn si un pilot foarte bun mult prea subestimat.
    Sunt sigur ca tu (Bernie) ai caracter mai infect decat Prost, Senna, Schumacher, Alonso, Hamilton si Vettel. Pe Rosberg si Villeneuve este greu sa-i depaseasca cineva la rautate.
    5 5
  • Tu asta ultimul de la 19.12 demonstrezi din plin ca esti un carCtrr infect..Nici macar nu ai curajul sa postezi cu un nick oarecare nu ca ai fi obligat,dar macar asa din respect ptr ceilalți useri..Mereu postezi în contra celor care își spun parerile ..Te crezi mai destept decât toți si jignesti pe toti cei ce nu iti împărtășesc parerile..Dar asa dupa cum postezi fără un nick oarecare, tot asa esti si in viata de zi cu zi..Un nimeni Frustrat si ofticat...
    3 6
  • @Wyz (Bernie)
    Te-ai descris perfect.

    Legenda spune ca Raikkonen nici pana astazi nu s-a interesat de starea de sanatate a mecanicului lovit acum 3 ani. Dar nu conteaza, tu poti sa faci diplome daca vrei pentru betiv dar si pentru bolnavul ala care a jignit toti pilotii. Ei sunt modelul tau in viata......Adevarul nu inseamna jignire. M-am saturat de prostiile scrise de cei ca tine. Nu esti departe de nivelul lui Costel.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru