Chinezii de la Lynk&Co au prezentat noul 05: SUV-ul coupe va avea și versiune plug-in hybrid

Publicat luni, 09.12.2019 11:39 de Cornel Șocariciu

Producătorul asiatic Lynk&Co a publicat primele imagini cu noul 05. SUV-ul coupe va fi disponibil exclusiv pe piața din China și va putea fi comandat și împreună cu un sistem plug-in hybrid de propulsie.

Lynk&Co, brandul auto lansat de constructorul chinez Geely care deține și Volvo, a publicat primele imagini și detalii referitoare la noul SUV coupe 05. În trecut, oficialii companiei au anunțat că modelele dezvoltate de Lynk&Co vor fi disponibile și în Europa, însă acum, reprezentanții constructorului asiatic spun că noul Lynk&Co 05 va fi comercializat exclusiv pe piața din China.

Zona frontală a noului model a fost preluată în totalitate de pe SUV-ul Lynk&Co 01, iar în partea din spate apar o serie de elemente ceva mai rotunjite și un plafon plonjat. Spre deosebire de Lynk&Co 01, noul SUV coupe a primit un instrumentar digital de bord modificat, un ecran central mult mai generos și ceva mai multe butoane fizice amplasate pe consola centrală.

Pentru moment, oficialii Lynk&Co nu au oferit detalii cu privire la platforma folosită pentru dezvoltarea noului SUV, însă vechile rapoarte spun că 05 va miza pe arhitectura CMA. Clienții ar urma să aibă la dispoziție fie o versiune echipată cu motorul pe benzină de 1.5 litri, fie o variantă cu sistem plug-in hybrid.

Portofoliul Lynk&Co este forma în acest moment din SUV-urile 01 și 02, și sedanul 03. În perioada următoare, producătorul chinez va prezenta și hatchback-ul Lynk&Co 04, acesta urmând să folosească platforma sedanului 03.

În ciuda numelui mai puțin inspirat pentru consumatorii europeni, Lynk&Co anunță o serie de servicii și facilitați interesante, iar cele mai interesante servicii sunt garanția pe viață și traficul gratuit de date în mașină. Clienții vor avea posibilitatea să cumpere mașinile online, să achiziționeze un abonament lunar cu diverse opțiuni sau să cumpere diverse servicii cu livrare la domiciliu.

  • zamaraii, luni, 09.12.2019 12:59

    numai mie mi se pare ca fata seamana cu o broasca? In rest sunt curios de pretul unui abonament lunar?

  • Linko, luni, 09.12.2019 14:11

    @ zamaraii Dacă ar fi scris pe ea Porche, ai fi leșinat de admirație!