Chinezii de la Envision vor să construiască o fabrică de baterii pentru mașini electrice în Franța: producția ar putea debuta în 2023

Publicat luni, 14.09.2020 12:28 de Paul Cosma

Grupul chinez Envision se gândește la mai multe variante pentru construcția unei fabrici de baterii pentru mașini electrice în Franța, potrivit unor informații neoficiale. Producția ar uma să înceapă în 2023 în urma unor investiții de “sute de milioane de euro”.

Envision, un grup din China ce activează în domeniul energiei regenerabile, vrea să-și extindă prezența pe plan european cu o nouă fabrică de baterii pentru mașini electrice.

Cu o uzină în Marea Britanie, dar sub spectrul incertitudinii referitoare la Brexit, chinezii pregătesc o fabrică de baterii în Franța.

Informațiile prezentate de presa din Hexagon arată că Envision vrea să investească “sute de milioane de euro” pentru ca noua unitate de producție să livreze baterii începând din 2023.

Comisia Europeană a încurajat companiile de pe Bătrânul Continent să investească în astfel facilități de producție pe termen scurt și mediu, astfel încât grupurile asiatice să nu câștige teren la acest capitol.

Via Reuters

  • Tatraurs, luni, 14.09.2020 16:10

    Iete cum s-a intors roata,francezii trebuie sa le raspunda chinezilor cu aceeasi moneda,sa se duca si ei in China si sa faca o brutarie mare de franzele.