Centura București: CNAIR invită Tirrena Scavi să semneze contractul pentru lărgirea la patru benzi a tronsonului DN2-A2

Publicat joi, 13.02.2020 16:58 de Paul Cosma

CNAIR se pregătește să semneze contractul pentru lărgirea la patru benzi a tronsonului DN2 – A2, care face parte din Centura de Nord a Capitalei. Italienii de la Tirrena Scavi au fost invitați să semneze actele pe 14 februarie. Termenul de finalizare este de 15 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că a trimis o invitație către compania italiană Tirrena Scavi pentru semnarea contractului de modernizare a tronsonului DN2 – A2, ce face parte din Centura de Nord a Capitalei. Autoritățile au spus că actele ar putea fi semnate pe 14 februarie.

Semnarea contractului ar fi un pas înainte în proiectul prin care șoferii să circule pe patru benzi pe toată lungimea Centurii București.

“După semnarea contractului, urmează constituirea de către antreprenor a scrisorii de garanție de bună execuție și aprobarea ei de către Beneficiar, apoi va fi emis ordinul de începerea a lucrărilor. Termenul pentru finalizarea lucrărilor este de 15 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor,” a anunțat CNAIR, menționând că bugetul alocat pentru 2020 este de 98 milioane de lei (fără TVA).

În ceea ce privește sectorul A1 – DN7, lucrările au fost realizate în proporție de 86.5%.

Via CNADR

  • olteanu, vineri, 14.02.2020 10:13

    Sper sa nu faca si acolo asa cum e portiunea dintre A1 si DN1 unde asfaltul are deja crapaturi/exfolieri/gropi dupa doar cativa ani de la efectuarea lucrarilor (de mantuiala) pentru latire.

  • sandu, luni, 17.02.2020 12:05

    hai odata mai repede cu centura asta...cat dureaza sa faceti o amarata de sosea??