Cea mai rapidă mașină electrică a fost construită în 1970 și are 800 de cai putere

de Bogdan Mirică
Marti, 19.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jonny Smith, unul dintre prezentatorii emisiunii Fifth Gear, și-a construit o mașină electrică de 800 de cai putere, care a stabilit un nou record mondial de viteză.

Pe Jonny Smith îl știți, probabil, de la emisiunea Fifth Gear. Ce nu știți este că și-a propus să fie creatorul celei mai rapide mașini electrice din lume. Un titlu care nu-i aparținea lui Tesla Model S, așa cum ați fi tentați să credeți.

Prin urmare, Jonny Smith s-a apucat să construiască o mașină electrică diferită de tot ce știam până acum. A salvat de la casare un Enfield 8000, o mașină de numai 2.8 metri produsă în Bristol, Marea Britanie, în doar 120 de exemplare, pe vremea crizei petrolului.

Dacă pe atunci avea doar 8 cai putere, acum resursele s-au înmulțit cu 100. Așadar, 800 de cai putere care sunt ținuți în viață de un pachet de baterii litiu-ion cu 188 de celule, folosit pentru a porni motorul unui elicopter Bell Super Cobra și pentru a acționa mitralierele acestuia.

Esential 800 de cai putere oferă motorul mașinii electrice.
8 cai putere avea mașina atunci când a fost produsă.
Motorul trimite resursele punții spate și îi permite micului model englez să parcurgă sfertul de milă în doar 9.86 de secunde, cu o viteză maximă de 195 de km/h.
Suficient pentru a bate recordul anterior de 10.25 de secunde pe același sfert de milă și pentru a face de rușine supercaruri precum Lamborghini Aventador, Tesla Model S și McLaren 650S.

”Mașina nu îți dă niciodată senzația că iese din zona de confort și siguranță. Să fiu sincer, am deconectat vitezometrul și am mers după instinct. Uiți rapid cât de mică este atunci când vezi lumina verde. Cuplul motor oferit instant este o senzație pe care nu am experimentat-o în cei 15 ani de test cu mașini sport”, a declarat Jonny.

Comentarii (3)

  • no name
    HA HA AMUZANT SI INTERESANT LUCRU :-) :3
    7 0
  • Titlul te cam pacaleste, bate spre tabloid, sugereaza ca masina electrificata a fost lnsata in 1970. De fapt e facuta acum, cu un motor din prezent, pe o caroserie din 1970 ...
    12 0
  • Poate că motorul are 800HP (deși nu văd unde a încăput) dar nu cred că bateriile au atâta energie pentru ca trotineta să dezvolte o asemenea putere. Dar dacă scrie în presă înseamnă că așa este. Era mai corect dacă era de 1 aprilie.
    0 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru