Cea mai mare piață auto din lume, în declin pentru al doilea an la rând: vânzările de mașini electrice au scăzut în premieră

de Paul Cosma
Marti, 14.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cea mai mare piață auto din lume a scăzut pentru al doilea an la rând. China a înregistrat vânzări de 25.8 milioane de vehicule în 2019, cu 8.2% mai puțin față de anul precedent. În premieră pentru piața chineză, vânzările de mașini electrice și hibrizi plug-in au scăzut și ele în 2019.

Pe fondul încetinirii economiei și al războiului comercial cu Statele Unite, piața auto chineză s-a contractat în 2019 al doilea an consecutiv.

Datele asociației producătorilor auto din China arată vânzări de 25.8 milioane de unități pentru 2019, în scădere cu 8.2%, iar oficialii chinezi spun că trebuie să se învețe cu “noua realitate” în care piața se dezvoltă “la viteză mai mică”, după 28 de ani de creșteri consecutive.

În premieră pentru China, vânzările de mașini electrice au scăzut în 2019 cu 1.2%, la 972.000 de unități, în timp ce o scădere de 15% a fost contabilizată în dreptul hibrizilor plug-in, cu 232.000 de exemplare.

China așteaptă o scădere de 2% a pieței mașinilor electrificate în 2020.

Via Automotive News

Comentarii (2)

  • Rudolf D.
    Deci si-au atins limita.
    10 0
  • Cat sa mai creasca ? Cat China ? Douazeci si opt de ani de crestere continua, sa mai taie din ele, iar explozia electricelor inseamna sub 5 %'din piata.
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru